fbpx
Home » Rob Bos wint ontwerpwedstrijd seizoenkaart 21/22

Rob Bos wint ontwerpwedstrijd seizoenkaart 21/22

28 april 2021 - 17:01

Begin deze maand riep Sparta Rotterdam haar supporters op om mee te doen aan een ontwerpwedstrijd voor de SeizoenClubCard 2021/2022. Met iets meer dan 100 inzendingen was het nog een flinke klus voor de jury om het winnende ontwerp te kiezen. De jury, bestaande uit (voormalig stads)dichter en Spartaan Derek Otte en Peter van der Zwan (voorzitter supportersvereniging), bracht de selectie eerst terug tot 3 ontwerpen.

Het ontwerp van Tamara Behrtel eindigde op de derde plaats en het ontwerp van Erwin Bouman was net niet de winnaar. De uiteindelijke winnaar is geworden: Rob Bos.

Rob Bos is een 55-jarige Spartaan die in zijn vrije tijd schilderijen en illustraties maakt. “Toen ik de ontwerpwedstrijd zag gingen mijn gedachten gelijk uit naar een eerbetoon aan Jules Deelder. De afbeelding van Deelder heb ik zelf geschilderd met de Rotterdamse vlag op de achtergrond. Het leek me daarom mooi en eervol om deze afbeelding van onze nachtburgemeester te gebruiken voor de seizoenkaart van zijn en ons Sparta. Dit aangevuld met een passage uit één van zijn beroemde Sparta-gedichten.”

Rob Bos wint hiermee de ontwerpwedstrijd en hij ontvangt een gratis seizoenkaart voor het komende voetbalseizoen. Maar dat laatste wil hij niet accepteren: “Ik schenk de seizoenkaart aan een Spartaan die door de huidige omstandigheden nu niet kapitaalkrachtig genoeg is om deze aan te schaffen.” Sparta zal via de Stichting De Betrokken Spartaan een eigenaar vinden voor de seizoenkaart.

De seizoenkaartverkoop voor het komende seizoen zal medio mei starten. Meer informatie hierover volgt in de komende weken.

Hieronder het winnende ontwerp van Rob Bos: