fbpx
Home » Rood-Wit Verbindt: Beequip x ML-Opleidingen

Rood-Wit Verbindt: Beequip x ML-Opleidingen

08 november 2023 - 12:40

Binnen deze rubriek delen wij good practices waarbij leden van onze Business Club elkaar via Sparta hebben gevonden en/of zaken met elkaar doen.

Deze week ontvangen wij Roderik van de Graaf (rechts), Lease Officer Wegtransport bij Beequip, en Martin Mauritz (links), mede-eigenaar van ML-Opleidingen, op Het Kasteel. Een verhaal over hoe de seizoensopening van de Sparta Business Club ook een opening werd naar een succesvolle samenwerking.

Beequip is verbonden aan Sparta als Official Business Partner en maakt financieringen mogelijk van zwaar materieel: machines, vaar- en voertuigen. Ooit begonnen in de haven met kranen en containers en inmiddels zijn ze uitgebreid naar 15 klassen waarin zij financieren. Bij Beequip spreken ze over equipment first, waarmee zij bedoelen dat zij het materieel centraal stellen in de financieringsaanvraag. Hierdoor zijn ook starters welkom, of ondernemers met wat mindere jaren achter de rug. Dit wordt mogelijk gemaakt de mensen in dienst, die echt verstand hebben van het equipment. Oprechte interesse in de klant en het product is wat Beequip uniek maakt.

ML-Opleidingen is opgericht in 2012 met als doel professionele trainingen te organiseren voor de nascholing van beroepschauffeurs (code 95) en opleidingen op het gebied van veiligheid. Deze trainingen worden niet alleen fysiek gegeven in hun klaslokalen of op locatie, maar ook online middels e-learning. Naast deze nascholing en veiligheidsopleidingen biedt ML-Opleidingen ook BHV-cursussen aan. Je kan hen dus met recht een opleidingspecialist noemen.

Tijdens de Sparta Business Club Opening van een aantal seizoenen terug kwam Martin in contact met een werknemer van Beequip, een collega van Roderik. Onder het genot van een borrel werd Martin doorverwezen naar Roderik en binnen twee belletjes zaten ze met elkaar aan tafel. “Eigenlijk zitten er maar heel weinig stappen tussen die borrel en onze samenwerking” zegt Martin lachend. Er werd door ML-Opleidingen een prachtige DAF-vrachtwagen besteld die veel bekijks trekt op de weg. Beequip heeft op haar beurt voor de lease van deze vrachtwagen gezorgd. Een sterk een-tweetje!

De voordelen van contact leggen via Sparta weet Roderik op een mooie manier te omschrijven: “Zo’n samenwerking die via Sparta verloopt gaat eigenlijk bijna vanzelf. Er heerst een ongedwongen sfeer, het is kleinschalig, gemoedelijk en de mensen die hier komen passen bij die mentaliteit. Dat zorgt ervoor dat al het contact op een relaxte manier verloopt”. Als Westlandse ondernemer herkent Martin een hoop gezichten als hij op de gang loopt: “Doordat je elkaar tegenkomt bij Sparta word je eraan herinnerd dat je elkaar nog ergens bij kan helpen en vaak volgen er dan na het weekend belletjes naar aanleiding van deze ontmoeting.”.

De samenwerking smaakt naar meer en beide ondernemingen hopen elkaar verder te helpen in elkaars regio. ML-Opleidingen wil meer de kant op van Rotterdam en Beequip hoopt meer de kant van het Westland op te kunnen trekken. “De persoonlijke manier van communiceren van Beequip door gewoon de telefoon op te pakken en langs te komen wordt zeer gewaardeerd en past goed bij het Westland, dus dat komt wel goed.”, aldus Martin.

Roderik vat het gesprek op een prachtige manier samen: “De basis is dat voetbal verbindt, Sparta als club heel toegankelijk is, iedereen elkaar graag doorverwijst naar de juiste persoon en de business elkaar gegund wordt. Als je zakelijk bij Sparta zit heb je ineens heel veel ambassadeurs.”