Home » Ruim 1.000 kinderen vieren 130e verjaardag van Sparta

Ruim 1.000 kinderen vieren 130e verjaardag van Sparta

zondag 1 april 2018 - 17:29

Vanmorgen om 11:00 uur stonden er flinke rijen voor de entreepoort van Het Kasteel. Sparta Rotterdam vierde vandaag de 130e verjaardag en vele gezinnen hadden voor de symbolische prijs van € 1,30 per persoon een kaartje gekocht voor ‘Open Kasteel’. De dag begon met de eerste zoektocht naar ruim 2.500 verstopte eieren in het Sparta Stadion. Op het veld, in de dug-outs, in het doel en natuurlijk ook in het hoofdgebouw was het jagen op de eitjes. Sommige jonge Spartaantjes hadden geluk door een speciaal ei te vinden waar nog een prijsje aan verbonden was. Verder waren er drukbezochte rondleidingen door het hoofdgebouw die op een gegeven moment allemaal volgeboekt waren. Door het Sparta Museum kon iedereen ook vrijuit lopen waarbij gidsen van Sparta uitleg konden geven over de 130-jarige historie van onze club.

Het bleef gelukkig de hele dag nagenoeg droog. De ruim 1.000 kinderen hadden geen problemen met de kou omdat er volop springkussens waren en er genoeg te voetballen viel op het veld. En opwarmen kon in de Ridderzaal of in De Bosselaar waar de e-sporters van Sparta de hele dag FIFA aan het spelen waren. In de middag was er een tweede sessie eieren zoeken waar weer 2.000 eitjes in de mandjes en zakken van de kids verdween.

Alle kinderen die met hun polsbandje langs de Sparta Fanshop zijn geweest kregen ook nog een leuk cadeautje van het jarige Sparta!

Sparta Rotterdam wil graag de vrijwilligers, medewerkers en partners bedanken voor hun medewerking op deze 1e Paasdag.

Foto’s: Carla Vos