fbpx
Home » Schoolsportvereniging De Betrokken Spartaan

Schoolsportvereniging De Betrokken Spartaan

Vanaf het begin van dit schooljaar is Stichting De Betrokken Spartaan betrokken bij het project Schoolsportvereniging van Rotterdam Sportsupport. De Schoolsportvereniging is de eerste laagdrempelige kennismaking met een sportvereniging voor kinderen op de basisschool. Naast een stijging van de sportparticipatie levert het project ook een positieve bijdrage aan de gezondheid, schoolprestaties en leefbaarheid van de wijk.

Bij een Schoolsportvereniging komen de sportverenigingen naar de wijk toe, om leerlingen direct na schooltijd training te geven op of nabij school. De kinderen krijgen in dit geval dus les van sportcoaches en trainers van Stichting De Betrokken Spartaan. Tijdens deze lessen zijn er ook regelmatig trainers van verenigingen uit de buurt aanwezig. Vervolgens wordt er gekeken of een kind uiteindelijk kan doorstromen naar een sportvereniging in de buurt. De trainingslocatie blijft in de wijk, totdat de kinderen er klaar voor zijn om door te gaan naar de hoofdlocatie van de vereniging.

De Schoolsportvereniging De Betrokken Spartaan is elke woensdagmiddag van 12:30 uur tot 13:45 uur. De trainingen worden gegeven op het Cruyff Court naast het Sparta Stadion (voor jongens) en in de 'Gymzaal Spaanseweg' aan de Spaanseweg 32 (voor meisjes). De leeftijden voor deelnemende kinderen zijn van 6 tot 10 jaar.

Schrijf je hieronder in voor de schoolsportvereniging!