fbpx
Home » Seizoenseinde teams jeugdopleiding van Sparta Rotterdam

Seizoenseinde teams jeugdopleiding van Sparta Rotterdam

28 mei 2023 - 12:15

Het einde van het seizoen nadert voor de teams van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en de meeste beslissingen zijn gevallen in zowel de competitie als in het bekertoernooi. Voordat de jeugdspelers over enkele weken gaan genieten van een welverdiende zomervakantie, blikken we per team uit de boven- en middenbouw terug op de resultaten en ontwikkelingen in het afgelopen seizoen.

Sparta O18

Sparta O18 begon het seizoen in divisie 2, de op één na hoogste O18-competitie van Nederland. Doelstelling voorafgaand aan de competitie was dus duidelijk: promoveren naar de hoogste divisie. Dit werd bewerkstelligd: Op 17 december had Sparta aan één punt genoeg in de uitwedstrijd bij Vitesse om te promoveren. Het duel op het nationaal sportcentrum in Papendal eindigde in 1-1 en dus was promotie een feit. De volgende doelstelling in de winterstop was dus ook gelijk geformuleerd: handhaving in divisie 1, de hoogste O18-afdeling van Nederland. Na schitterende overwinningen op Feyenoord en FC Utrecht stelde de ploeg van trainer Danny Schenkel uiteindelijk in de laatste speelronde handhaving veilig door met 3-0 te winnen van FC Twente/Heracles O18. Volgend seizoen start Sparta O18 dus gelijk in de hoogste O18-divisie van Nederland. Daarnaast is het mooi om te kunnen vermelden dat twee spelers, die dit seizoen in actie kwamen voor Sparta O18, uiteindelijk hun debuut hebben gemaakt in het eerste elftal van Sparta Rotterdam: Dano Lourens en Rayvien Rosario.

Sparta O16

Sparta O16 startte begin dit seizoen gelijk in divisie 1. Mooie wedstrijden spelen, prestaties neerzetten en als team- en individu ontwikkelen waren dus de speerpunten. Een mooi moment was hier bijvoorbeeld in dat Sparta O16 aanvaller Giannino Vianello in januari zijn eerste contract tekende bij Sparta Rotterdam. Op het veld wist O16 zich eigenlijk vrij gemakkelijk te handhaven in de eerste seizoenshelft met een keurige derde plaats als eindklassering. In de tweede helft van het seizoen wist Sparta O16 zich uiteindelijk in de laatste twee speelrondes te handhaven na knappe overwinningen op achtereenvolgens Feyenoord en Ajax. Het duel op Varkenoord tegen Feyenoord werd met 1-2 gewonnen, terwijl de uitwedstrijd tegen Ajax met klinkende cijfers werd afgesloten: 0-5. Door deze schitterende overwinningen stelde Sparta O16 handhaving in de hoogste competitie van Nederland voor volgend seizoen dus veilig.

Daarnaast ging het ook voor de wind in het bekertoernooi en werd de halve finale bereikt. Helaas werd er na strafschoppen verloren van Ajax, waardoor de formatie van trainer Tim Vincken dit seizoen niet kon bekronen met een bekerfinale.

 

Sparta O15

Net als Sparta O18, begon Sparta O15 aan begin van dit seizoen in divisie 2. Doelstelling was vooraf dus promoveren naar divisie 1. Dit lukte! De ploeg van trainer Toni Varela werd in de eerste seizoenshelft tweede achter de leeftijdsgenoten van PSV en stelde zodoende promotie veilig. Ook in de tweede helft van het seizoen presteerde O15 prima en wist zich te handhaven in divisie 1. De ploeg van trainer Toni Varela had in de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht aan één punt genoeg en speelde op Sportpark Zoudenbalch met 3-3 gelijk. Ook Sparta O15 zien we dus begin volgend seizoen terug in divisie 1! Daarnaast wist Sparta O15 het te schoppen tot de halve finale van het bekertoernooi, in de halve finale werd helaas met 0-2 verloren van FC Utrecht.

 

Sparta O14

Sparta O14 liep in de eerste seizoenshelft promotie naar divisie 1 net mis. De ploeg van trainer Dominique de Bodt eindigde op de vierde plaats, waar alleen de twee bovenste plekken recht gaven op promotie. In de tweede seizoenshelft verliep dat anders: de Spartanen stelde twee wedstrijden voor het einde als koploper sowieso promotie naar divisie één veilig. Daarnaast is de ploeg nog vol in de running om het kampioenschap binnen te slepen! Het slot van de competitie is vanzelfsprekend te volgen via de kanalen van de jeugdopleiding. Ook in het bekertoernooi wist Sparta O14 mooie prestaties neer te zetten en werd de halve finale bereikt. In de kwartfinale werd AZ na penalty’s uitgeschakeld. Helaas strandden de Spartanen in halve finale tegen FC Utrecht, waar er met 6-0 verloren werd.

 

Sparta O13

Net als O16, O15 en O14 wist óók Sparta O13 de halve finale van het bekertoernooi te bereiken dit seizoen. Helaas werd er wel met grote cijfers verloren bij AZ, maar in de kwartfinale werd wel een mooie overwinning geboekt op Vitesse O13 (1-0). Ook in de competitie speelt Sparta O13 dit seizoen prima mee in de middenmoot van divisie 2, waar er volgend seizoen ook in gespeeld zal gaan worden.

Onderbouw

Als onderdeel van de nieuwe wedstrijdvormen voor jeugdelftallen t/m O12 vanuit de KNVB, worden er vanaf enkele seizoenen geleden geen competitiestanden bijgehouden en daarom ook geen uitslagen extern gecommuniceerd. De ontwikkeling van onze jongste jeugdspelers staat dagelijks centraal en een mooi team van trainers, begeleiders en vrijwilligers werken elke dag hard dit met elkaar te bewerkstelligen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan Rutjes (@nathanrutjes)