fbpx
Home » Privé: Sparta Banen Marsch » De Beroepentuin

De Beroepentuin

Traject Sparta Banen Marsch voor uitkeringsgerechtigden

De kandidaten voor het traject worden in samenwerking met het WSPR geselecteerd. Het traject bestaat uit een aantal delen die de kandidaten moeten doorlopen om uit te stromen naar regulier werk, namelijk:

1. Gedurende maximaal vier weken worden door de geselecteerde kandidaten in en rond het stadion werkzaamheden verricht en werknemersvaardigheden aangeleerd.

2. De kandidaten krijgen daarna veertien dagen beroepsoriëntatie aangeboden in De Beroepentuin, zodat zij kennis kunnen maken met de beroepen.

3. Na de beroepsoriëntatie maken de kandidaten een keuze voor een beroep en begint de beroepsverdieping. Hier krijgen de kandidaten veertien dagen door een leermeester de basisvaardigheden aangeleerd in het beroep van hun keuze. Afhankelijk van het beroep, worden de kandidaten ook in staat gesteld om een benodigd diploma of certificaat te behalen en/of het volgen van een Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bij de toekomstige werkgever.

4. Na deze 8 weken stromen de kandidaten uit naar een reguliere baan bij een van de partners.

Het traject is hieronder schematisch weergegeven.

Traject de Beroepentuin

De nazorg

Sparta Rotterdam blijft verantwoordelijk voor de nazorg van de werknemers. Deze nazorg wordt verleend door de projectleider van de Sparta Banen Marsch en de begeleider vanuit het WerkgeversServicepunt Rijnmond.

Wat is De Beroepentuin?

De Beroepentuin biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om in veertien dagen tijd in de praktijk kennis te maken met een zestiental beroepen. Onder leiding van een ervaren leermeester wordt hen de basis van het beroep uitgelegd en worden enkele primaire handelingen voorgedaan, waarna de kandidaat deze zelf kan gaan uitvoeren en aanleren.

De Beroepentuin

Op deze manier wordt al snel duidelijk welke werkzaamheden de kandidaat leuk vindt. De Beroepentuin kan dus worden beschreven als een snelle beroepsopleiding, want de kandidaten worden in korte tijd klaargestoomd voor regulier werk.

Geïnteresseerd? Neem dan hier contact met ons op en laat je gegevens achter of meld je direct hieronder aan.

 

Meld je aan!

De Sparta Banen Marsch

Bedankt voor het insturen van je aanvraag. We nemen binnenkort contact met je op.!