Home » Sparta begint bekeravontuur

Sparta begint bekeravontuur

24 september 2018 - 13:47

Na zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie afgewerkt te hebben, begint Sparta in Noordwijk aan het bekertoernooi. Beide ploegen verloren punten in de laatste wedstrijd voor het bekerduel; Sparta speelde doelpuntloos gelijk op bezoek bij TOP Oss, Noordwijk kwam in eigen huis niet voorbij HSV Hoek (1-1). Voor Sparta betekende het gelijke spel dat het zakte naar de zesde plek op de ranglijst, Noordwijk staat onveranderd tweede in de Derde Divisie.

Waar Sparta als betaaldvoetbalclub gegarandeerd was van instromen in de eerste ronde van het bekertoernooi, heeft Noordwijk twee voorrondes moeten overleven. Op bezoek bij sv OSS ’20 werd met 2-4 gewonnen, waarna het knap stuntte op bezoek bij IJsselmeervogels, de huidige koploper van de Tweede Divisie. Lang zag het er echter niet naar uit dat de bezoekers hier aan het langste eind zouden trekken. Een 2-0 stand bij rust werd pas halverwege de tweede helft verkleind en het zou tot de 88e minuut duren tot Noordwijk op gelijke hoogte kwam. In de verlenging kon Nick van Staveren, die eerder al voor 2-2 zorgde, vervolgens de winnende 2-3 op het bord zetten.

Morgenavond wordt er om 19:45 uur afgetrapt in Noordwijk.