Home » Sparta begint finale Play-offs op Het Kasteel tegen Twente

Sparta begint finale Play-offs op Het Kasteel tegen Twente

07 juni 2023 - 11:56

De ontknoping van een geweldig seizoen van Sparta nadert zijn einde. Donderdagavond beginnen de Kasteelheren aan de finale van de play-offs voor Europees voetbal tegen FC Twente. Om 20.00 uur gaat de bal rollen op een uitverkocht Kasteel.

De halve finale van de play-offs leverde tweemaal een spektakelstuk op tegen FC Utrecht. In de Domstad was het al erg spannend, maar won Sparta uiteindelijk met 1-2. Het was Utrecht dat de betere was, maar doelman Nick Olij bleek niet te kloppen. Daarentegen had Sparta minder kansen nodig om te scoren en zorgde Vito van Crooij en Tobias Lauritsen voor een 0-2 voorsprong. Twintig minuten voor tijd maakte Anastasios Douvikas nog de 1-2, waardoor een spannende return wachtte. Daarin waren de rollen omgedraaid, want ditmaal was het Sparta dat de overhand had. Ook zij konden het verschil niet uitdrukken op het scorebord. Utrecht had weinig in te brengen op Het Kasteel, maar kwam dankzij Nick Viergever tien minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong. Hierdoor volgde er een verlenging, waarin Sparta het ook niet voor elkaar kreeg om haar kansen te benutte. Een penaltyserie moest voor de beslissing zorgen, waarin Nick Olij uitblonk. De goalie pakte de strafschoppen van Luuk Brouwers en Mike van der Hoorn, waardoor Sparta naar de finale ging.

Voor FC Twente ging het een stuk makkelijker in de halve finale. De Tukkers namen het daarin op tegen sc Heerenveen. In Friesland was de wedstrijd redelijk in balans. Vaclav Cerny bracht Twente wel op een 0-1-voorsprong, maar Thom Haye zorgde voor een 1-1-ruststand. In de slotfase was Heerenveen nog dicht bij de zege, maar stond de paal in de weg. In de tegenaanval scoorde Twente wel, waardoor zij in de derde minuut van de blessuretijd de overwinning naar zich toetrokken. In Enschede maakte Twente aan de spanning al snel een einde. Michel Vlap, Robin Propper en Joshua Brenet zorgden voor een 3-0-ruststand. Vrigil Misidjan bepaalde in de tweede helft de eindstand op 4-0, waarmee Twente simpel naar de finale ging.

Eerder dit seizoen was het zowel op Het Kasteel, als in de Grolsch Veste spannend. Eind november bracht Twente een bezoek aan Sparta, waar Sem Steijn voor de 0-1 zorgde. Dankzij Arno Verschueren pakte Sparta toch nog één punt. De wedstrijd in Enschede was helemaal een spektakelstuk. Twente was het eerste halfuur beter en ging met 1-0 aan de leiding. Tobias Lauritsen kantelde echter de score, door zowel de 1-1, als de 1-2 te maken. Na de rust was het toch Twente dat weer het hef in handen nam. Een eigen goal van Dirk Abels en een fraai schot van Vaclav Cerny zorgde voor de 3-2. In de blessuretijd maakte Sparta toch nog de 3-3. Shurandy Sambo schoot raak, nadat Vito van Crooij een vrije trap op de lat schoot.

Het Kasteel is donderdagavond volledig uitverkocht.