Home » Sparta begint in Oss aan Play-Off-avontuur

Sparta begint in Oss aan Play-Off-avontuur

vrijdag 17 mei 2019 - 15:38

Na een vrij weekend, begint Sparta Rotterdam aanstaande zondag aan de Keuken Kampioen Play-Offs, op bezoek bij TOP Oss. Om 16.45 uur wordt afgetrapt in Brabant, tegen de nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie.

Van de vier ploegen die direct instromen in de halve finale van de Play-Offs, is de naam van TOP Oss de grootste verrassing. De voorbije drie seizoenen eindigde Oss op de negentiende en tweemaal op de vijftiende plek, maar dit seizoen slaagde het erin vriend en vijand te verbazen. Met hoofdrollen voor Bryan Smeets en oud-Spartaan Huseyin Dogan stuntte de ploeg van Klaas Wels tegen enkele topploegen, zo ook op Het Kasteel tegen Sparta (1-4).

Oss is al zes wedstrijden zonder nederlaag en is bezig aan een reeks van drie overwinningen op rij. De eerder genoemde Smeets en Dogan bewezen in aanvallend opzicht hun waarde, maar ook de defensieve zekerheid van Wels’ ploeg is een belangrijke kracht. Enkel kampioen FC Twente kreeg één treffer minder te verwerken, verder is er geen ploeg in de Keuken Kampioen Divisie met minder doelpunten tegen.

Sparta moest in de laatste weken veel spelers missen door blessures, de week rust tussen het einde van de competitie en de Play-Offs kwam, wat dit betreft, gunstig uit. Enkel doelman Roy Kortsmit is aanstaande zondag zeker afwezig, over de beschikbaarheid van de overige geblesseerden zal zondag beslist worden.

TOP Oss – Sparta Rotterdam in het archief:


FC Oss – Sparta 1-2 (04-03-2016) Ryan Sanusi probeert door te breken

FC Oss – Sparta Rotterdam 1-5 (13-12-2015) Sanny Monteiro in duel met Pieter Langedijk

FC Oss – Sparta Rotterdam 1-5 (02-03-2012) Roel van de Sande achtervolgt Marten de Roon

TOP Oss – Sparta Rotterdam 1-2 (12-05-2003) Edwin van Bueren jaagt op een tegenstander.