Home » Sparta besluit trainingskamp met oefenzege

Sparta besluit trainingskamp met oefenzege

05 januari 2019 - 16:43

Sparta Rotterdam heeft Jong FC Utrecht verslagen in Delden. Lars Veldwijk was voor rust trefzeker, Abdou Harroui verdubbelde de voorsprong na rust, voor de beloften iets terug konden doen.

Het meeste balbezit op de helft van de tegenstander was voor rust duidelijk voor Sparta, maar de eerste grote kans was voor Jong Utrecht, toen Roy Kortsmit Sparta redde. Veldwijk zou hierop de score openen, nadat hij een schot van Mohamed Rayhi doeltreffend de bovenhoek in stuurde. Diezelfde Rayhi kreeg vlak voor rust een kans op 2-0, maar schoot hoog over.

Na rust was Rayhi tweemaal dichterbij, maar het zat de aanvaller beide keren niet mee. In een tijdsbestek van vijf minuten mocht hij twee keer aanleggen voor een vrije trap aan de linkerkant van het Utrechtse strafschopgebied, maar beide keren trof hij het houtwerk. De eerste poging verdween via de paal naast het doel, bij zijn herkansing voorkwam de lat succes. Laros Duarte, die zijn officieuze rentree maakte, zou in de nastoot nog tot een gevaarlijke poging komen, echter werd deze voor de lijn weggewerkt. Sparta, dat na rust sterker was dan in de eerste 45 minuten, zou via Harroui wel trefzeker zijn en bijna was Halil Dervisoglu verantwoordelijk voor de derde Spartaanse treffer, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. In plaats van uitlopen, zag Sparta de voorsprong vervolgens verkleind worden, toen Keelan Lebon een (na rust zeldzame) Utrechtse kans benutte en hiermee de eindstand op 2-1 bepaalde.

Kortsmit, Vriends, Wuytens (59. Spierings), Auassar (59. Wijnaldum), Harroui, L. Duarte, D. Duarte, Breinburg, Alhaft (70. Verhaar), Veldwijk (59. Dervisoglu) en Rayhi (70. Duplan).