Home » Sparta definitief veilig na verdiende zege op VVV-Venlo

Sparta definitief veilig na verdiende zege op VVV-Venlo

24 april 2021 - 20:48

Sparta Rotterdam wint na een goede wedstrijd met 2-0 van VVV-Venlo. Voor het eerst sinds 13 september was er weer publiek aanwezig op Het Kasteel. Zij zijn getrakteerd door een sterk Sparta op een verdiende overwinning waardoor Sparta definitief in de Eredivisie blijft.

Sparta beloont zichzelf in de eerste helft met een verdiende treffer nadat het de bovenliggende partij was. De eerste kans komt dan ook via Sparta, Harroui schiet van afstand maar VVV-doelman Kirschbaum weet te pareren. Vervolgens volgen in het eerste kwartier nog kansen voor Aron Meijers en Lennart Thy, waarvan de kans van Thy de grootste is. Na goed opendraaien schiet hij de bal in de zestien meter op doel, maar ook hier heeft de VVV-goalie een antwoord op. VVV weet vrijwel niet gevaarlijk te worden, op een afstandsschot van Christos Donis na, deze gaat ruim over het doel van Maduka Okoye. Vlak voor het rustsignaal probeert ook Laros Duarte het van afstand, de bal toucheert een Venlose verdediger en valt in het doel achter Kirschbaum. Daarmee gaan de Spartanen met een 1-0 tussenstand de rust in.

De tweede helft beginnen beide ploegen rustig. In de 61e minuut kopt Tom Beugelsdijk de bal tegendraads in, Kirschbaum redt de Limburgers ternauwernood. Sparta houdt de druk er goed op en kansen voor Sven Mijnans en Bryan Smeets volgen. Ondanks wat speldenprikjes van VVV-Venlo kan het doelpunt van Sparta niet uitblijven, Bryan Smeets schiet in minuut 67 de voorzet van Abdou Harroui met een volley binnen en zet Sparta op een riante 2-0 voorsprong. Na de tweede goal weet VVV nauwelijks nog gevaar te stichten en heeft Sparta constant controle over de wedstrijd. Grote kansen voor Deroy Duarte, Reda Kharchouch en Lennart Thy volgen, maar paal en lat staan een derde treffer in de weg.