Home » Sparta en ADO halen afgelast duel in

Sparta en ADO halen afgelast duel in

10 februari 2020 - 13:43

Doordat zondag het duel tussen Sparta Rotterdam en ADO Den Haag werd afgelast door de storm Ciara, ontvangt Sparta morgen het vernieuwde ADO Den Haag van Alan Pardew. ADO staat op de 17e plaats in de Eredivisie, de plek die zorgt voor directe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens de laatste wedstrijd van ADO vierden de Hagenezen het 115-jarige bestaan van de club met een 0-0 gelijkspel thuis tegen Vitesse, terwijl Sparta die speelronde onderuit ging op bezoek bij FC Twente. De concurrentie onderin pakten bijna allemaal punten, waardoor het gat voor de Spartanen richting de degradatiestreep steeds kleiner wordt. Het thuisduel met ADO Den Haag wordt daarom een hele belangrijke.

Sparta en ADO stonden in augustus tegenover elkaar in Den Haag. Toen zorgde Mohamed Rayhi er met twee doelpunten voor dat Sparta met een 1-2 overwinning weer de bus instapte. Uitgerekend Rayhi is morgen niet aanwezig op het veld, omdat hij een tweede gele kaart pakte in het duel met FC Twente.

Ook de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen ADO werd gewonnen, wederom met 2-1. In dat duel waren Michiel Kramer en Robert Mühren verantwoordelijk voor de Spartaanse treffers. Eerstgenoemde speelt nu weer in het ADO tenue en keert dus morgen, net als Erik Falkenburg, terug op het oude nest. Tim Coremans is de enige in de Sparta-selectie die een verleden heeft bij ADO Den Haag. Hij keepte echter maar één officiële wedstrijd voor de Hagenezen en vertrok vervolgens naar Het Kasteel.

Sparta begon de eerste drie wedstrijden na de winterstop met één schamel puntje, terwijl ADO er inmiddels vier bij elkaar heeft gesprokkeld. De Spartanen gaan dus vol voor de broodnodige drie punten op Het Kasteel. Hoe dit gaat gebeuren is vanaf 20.45 uur te zien.

Henk Fraser kan morgenavond geen beroep doen op Mica Pinto, de linksachter ontbreekt met een blessure. Ragnar Ache is er wel bij.