Home » Sparta gaat op bezoek bij AZ

Sparta gaat op bezoek bij AZ

09 april 2021 - 14:03

Zaterdag speelt Sparta Rotterdam wederom een avondwedstrijd, ditmaal tegen AZ. Om 20:00 uur gaat de wedstrijd van start in het AFAS Stadion. AZ draait een goed seizoen en deelt de tweede plaats met PSV, dat meer punten heeft dan de Alkmaarders. Ook afgelopen speelronde won AZ, in Tilburg werd er met 0-1 gewonnen van Willem II.

Ook Sparta wist afgelopen weekend te winnen. Dankzij een treffer in de absolute slotfase van Lennart Thy bleven de drie punten in Rotterdam. Eerder was Lennart Thy goed voor het tweede Spartaanse doelpunt, de eerste goal werd binnengeschoten door Mica Pinto, die zijn eerste doelpunt in het shirt van Sparta maakte.

De thuiswedstrijd tegen AZ eerder dit seizoen zal niet snel vergeten worden. De wedstrijd van de comeback die onmogelijk leek. AZ ging met 0-4 de rust in, maar Sparta toonde veerkracht en wist in de tweede helft ook vier doelpunten te maken. Na negentig minuten stond de stand van 4-4 op het scorebord, en daarmee pakte Sparta het eerste punt van dit seizoen.

Sparta mist Bart Vriends morgen in Alkmaar.