Home » Sparta heeft geen kind aan ADO

Sparta heeft geen kind aan ADO

22 november 2020 - 16:21

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis afgerekend met ADO Den Haag. Op Het Kasteel was het negentig minuten heer en meester en was er niets af te dingen op de ruime uitslag: 6-0.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Pim Doesburg. Sparta speelde met rouwbanden en in het hoekvak werd een schitterend spandoek opgehangen van de oud-doelman.

Sparta was de bovenliggende partij vanaf het begin en was verantwoordelijk voor de meeste dreiging, zonder dat dit in de beginfase kansen opleverde. Abdou Harroui kon koppen uit een hoekschop van Sven Mijnans, maar slaagde er niet in het Luuk Koopmans echt lastig te maken.

Gevaarlijker werd Sparta rond het halfuur, toen Bryan Smeets in een minuut tijd tweemaal mocht aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied, als eindstation van een mooie aanval. Beide schotkansen kenden hetzelfde lot: over het doel van ADO. Ook Lennart Thy (in de handen van Koopmans) en Harroui (voorlangs) zorgden voor Spartaans gevaar, maar konden niets doen aan de tussenstand. Vlak voor rust zou Thy Sparta wel loon naar werken geven. De spits kon in het strafschopgebied van ADO aannemen na een lage voorzet van Abels en liet Koopmans kansloos.

ADO zal met de beste intenties uit de kleedkamer gekomen zijn, maar kreeg snel veel tikken te verwerken na rust. Binnen een kwartier was Sparta driemaal trefzeker, alle treffers als gevolg van mooi voorbereidend werk. Mijnans zou de 2-0 op zijn naam krijgen, nadat hij fraai kopte op aangeven van Mica Pinto. Smeets bezorgde Harroui de bal voor het intikken waardoor hij voor 3-0 kon tekenen, de 4-0 viel van de voet van Thy, op aangeven van Deroy Duarte.

De wedstrijd was beslist en Sparta kon hem probleemloos uitspelen. Maduka Okoye werd amper aan het werk gezet en Sparta kon de voorsprong zelfs verder uitbreiden. Na voorbereidend Aaron Meijers kon Mario Engels nog voor zijn eerste Sparta-goal tekenen. Met zijn tweede goal zou de ingevallen Engels nog wat zout in de Haagse wonden strooien. Hierna floot Kevin Blom af, met een 6-0 als einduitslag.