fbpx
Home » Sparta introduceert uit- en thuistenue 2018-2019

Sparta introduceert uit- en thuistenue 2018-2019

29 juni 2018 - 17:00

Sparta Rotterdam en Robey Sportswear presenteren met trots het nieuwe thuis- en uittenue voor het seizoen 2018-2019. Een unieke samenwerking tussen Robey en Spartasupporters vol clubliefde. Het resultaat is een tenue met unieke clubdetails waar iedere Spartaan trots op kan zijn!

Het nieuwe thuis- en uittenue is vanaf zondag 1 juli te koop op spartafanshop.nl, dinsdag 3 juli verschijnt dit in de Sparta Fanshop. Wil je meer weten over het thuis- en uittenue? Lees dan snel verder!

Rood-Wit is onze glorie
Het nieuwe thuistenue is voorzien van een kraag die is geïnspireerd op de bekende Bomber Jackets die de laatste jaren het modebeeld domineren. De kraag is afgewerkt met twee knopen voor een luxueuze uitstraling en een geborduurde Rotterdamse vlag om te laten zien waar ons huis is en welke grond wij bewaken.

Het thuistenue van Sparta moet ieder jaar voldoen aan strenge eisen, een speciale commissie met enkele oer-Spartanen meet op de millimeter nauwkeurig de strepen na om de juiste verhouding te houden. Dit jaar zijn de rode strepen voorzien van een ‘Twill’ effect voor extra dynamiek. Het tenue wordt gecompleteerd met gouden Robey-details op de borst, mouw en schouder.

Groen, de kleur van onze stad
In samenspraak met de supporters is gekozen voor een groen uittenue, geïnspireerd op de kleuren van de stad. Uiteraard is ook het uitshirt voorzien van de Rotterdamse vlag. Daarnaast is het shirt voorzien van een klassieke schaduwstreep, Puur.Voetbal. De groene broek en sokken maken het tenue compleet.

In de gehele outfit komt subtiel de kleur rood terug, dit detail komt o.a. terug in de kraag waar ook hier is gekozen voor een rood-witte Bomberkraag. Dit geheel zorgt voor een modieuze uitstraling waardoor het shirt ook casual te dragen is. De gouden Robey-details op de borst, mouw en schouder completeren het tenue.

Strijden om elke meter grond
Het nieuwe thuis- en uittenue zitten vol met unieke details, misschien wel het meest bijzondere detail zit aan de binnenkant van de kraag. Hier staat de tekst ‘Strijden om elke meter grond’ in het handschrift van Jules Deelder. Geschreven door de dichter zelf, een uniek detail uit zijn prachtige Sparta gedicht.

Nieuw elan op Het Kasteel
Een nieuw seizoen zorgt voor ieder jaar weer voor nieuwe verwachtingen. De drie spelers Lars Veldwijk, Halil Dervisoglu en Lorenzo Soares Fonseca staan centraal in de lanceringscampagne en staan symbool voor het nieuwe elan op Het Kasteel.

Spits Lars Veldwijk, international van Zuid-Afrika, is gekomen om goals te maken en voelt zich lekker in de Robey-kleding met perfecte pasvorm. De jeugdige talenten Halil Dervisoglu en Lorenzo Soares Fonseca voelen zich helemaal thuis in het tenue en kunnen niet wachten om hierin te gaan strijden om elke meter grond.