fbpx
Home » Sparta krijgt bezoek uit het hoge noorden

Sparta krijgt bezoek uit het hoge noorden

16 september 2022 - 12:29

Sparta Rotterdam vervolgt zaterdagmiddag de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Op Het Kasteel wil de ploeg van trainer Maurice Steijn een goede reactie geven na de nederlaag bij Feyenoord. Om 16.30 uur gaat de bal rollen.

Sparta kende in haar eerste zes wedstrijden een lastig programma. Zo speelde De Kasteelheren al tegen Ajax, AZ en Feyenoord. Tegen alle drie de topploegen verloor Sparta, maar dat zijn tot dusver ook de enige nederlagen die geleden werden. De rood-witten wonnen namelijk wel op bezoek bij Go Ahead Eagles en, in de laatste thuiswedstrijd, van FC Volendam. Het vertrouwen was daardoor ook groot toen Sparta vorige week voor de stadsderby de Maas overstak om op bezoek te gaan bij Feyenoord. Het was echter de ploeg uit Rotterdam-Zuid die een maatje te groot bleek en met 3-0 won. Sparta zakt daardoor naar de elfde plek.

Ook FC Groningen speelde afgelopen weekend een derby. Hoewel de echte rivaal sc Heerenveen is, ging de Trots van het Noorden vorige week op bezoek bij een andere club uit Friesland: SC Cambuur. Groningen kende een wisselvallig begin van het seizoen, maar boekte bij Cambuur wel haar tweede zege in de competitie. Een goal van Tomas Suslov was genoeg om met de drie punten terug te gaan naar Groningen. De ploeg van trainer Frank Wormuth is daardoor terug te vinden op de negende plaats.

In 2017 won Sparta in eigen huis voor het laatst van Groningen. Doelpunten van Robert Mühren en Loris Brogno zorgden voor een 2-1 overwinning. Vorig seizoen deelden Sparta en Groningen de punten. Cyriel Ngonge had de groen-witte na een halfuur op voorsprong gezet, waarna Bryan Smeets snel daarna voor de gelijkmaker zorgde. Bij 1-1 bleef het.

De wedstrijd staat ook in het teken van Laros Duarte, die met Groningen tijdelijk terugkeert op Het Kasteel. Duarte doorliep de jeugdopleiding van Sparta en speelde zestig wedstrijden voor het eerste elftal. Michael Verrips speelde in het seizoen 2016/2017 ook voor Sparta. De doelman, die nu onder de lat staat bij Groningen, verdedigde alleen het doel in de laatste wedstrijd van het seizoen, toen Sparta zich veilig speelde bij Go Ahead Eagles.