Home » Sparta met lege handen tegen PSV

Sparta met lege handen tegen PSV

16 januari 2021 - 20:45

Sparta Rotterdam is in eigen huis onderuitgegaan tegen PSV. Na een mooie en doelpuntrijke wedstrijd wonnen de bezoekers met 3-5.

Henk Fraser begon met een aantal wijzigingen in zijn basiself. Noodgedwongen ontbrak Abdou Harroui, die vanwege een blessure zijn plek afstond aan Wouter Burger. Bryan Smeets verving Mario Engels en op beide backs wijzigde Fraser ten opzichte van de afgelopen periode: Jeffry Fortes en Aaron Meijers startten, Dirk Abels en Mica Pinto begonnen op de bank.

Smeets zorgde voor een geweldige start voor Sparta. De middenvelder joeg al in de vierde minuut een bal via de paal tegen het net, waarmee hij Sparta vleugels leek te geven. De Rotterdammers waren sterk in de openingsfase, de voorsprong was dan ook verdiend te noemen. PSV had moeite met het creëren van kansen, maar de eerste die het kreeg, was raak. Mauro Junior kon helemaal vrij de gelijkmaker achter een kansloze Maduka Okoye koppen.

Hierna kregen de bezoekers meer controle over de wedstrijd, maar slaagde het er niet in Sparta echt aan het wankelen te krijgen. Smeets moest zich na een halfuur laten vervangen door Engels, nadat hij een blessure opgelopen had. PSV voerde noodgedwongen ook een wissel door in de eerste helft, waar Cody Gakpo uitviel, Donyell Malen nam zijn plaats in.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud, toen PSV al tweemaal trefzeker was. Malen deed dit als eerste, Madueke verdubbelde vervolgens de voorsprong. PSV was sterker, al deed Sparta verwoede pogingen om terug te komen in de wedstrijd. De ingevallen Reda Kharchouch was bij zijn eerste balcontact meteen gevaarlijk, maar doelman Mvogo voorkwam een aansluitingstreffer.

Philipp Max leek de wedstrijd definitief in het slot te gooien met de 1-4, maar Danzell Gravenberch bracht iets van spanning terug met zijn eerste Eredivisie-goal. De aanvaller kwam van de linkerkant naar binnen en schoot goed binnen in de verre hoek. Sparta weigerde op te geven, en via onder meer Gravenberch was het nog heel erg dicht bij de 3-4. Na een strafschop van Kharchouch viel die derde Sparta-goal alsnog. De gedachten gingen gelijk terug naar de wedstrijd tegen AZ van eerder dit seizoen, maar een 4-4 zou niet meer vallen. Sterker nog: met zijn tweede zou Malen de eindstand op 3-5 bepalen.

Opstelling Sparta: Okoye, Fortes, Beugelsdijk, Heylen, Meijers (62. Pinto), Burger, Auassar, Mijnans (62. Abels), Smeets (32. Engels), Duarte (62. Kharchouch) en Thy (73. Gravenberch).