fbpx
Home » Sparta woensdagavond naar Limburg

Sparta woensdagavond naar Limburg

12 januari 2021 - 13:43

Morgenavond reist Sparta Rotterdam af naar Sittard voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Sparta hoopt na de nederlaag tegen Feyenoord, de goede lijn van voor de winterstop weer op te pakken. Ondanks de nederlaag van afgelopen weekend staat Sparta nog steeds op de negende plaats in de Eredivisie. Woensdagavond gaat om 20:00 de bal rollen in Sittard.

Bij Fortuna Sittard lijkt het lek boven water. Na een valse start aan het Eredivisie seizoen, heeft de ploeg van Sjors Ultee haar draai gevonden. Ook afgelopen weekend wist Fortuna te winnen, op bezoek bij sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion was Fortuna met 1-3 te sterk. Met die overwinning is Fortuna nu al vijf competitieduels ongeslagen en staan ze op plek twaalf in de Eredivisie.

Afgelopen seizoen waren de onderlinge resultaten tussen Fortuna en Sparta in balans. In Sittard eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. In eigen huis werd het ook gelijk, toen was de eindstand 1-1. In die wedstrijd maakte Jurgen Mattheij het doelpunt namens Sparta.

Fortuna Sittard – Sparta uit het archief:

Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam (16-11-2012) Prince Rajcomar in duel met Gijs Luirink

Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam (20-09-2013) Huseyin Dogan probeert te verhinderen dat  Aziz Khalouta kan schieten

Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam (20-11-2015) Ferry de Regt wordt achtervolgd door Michel Breuer