Home » Sparta O14 wint belangrijk thuisduel, doelpuntrijk duel O17 bij Kloetinge

Sparta O14 wint belangrijk thuisduel, doelpuntrijk duel O17 bij Kloetinge

12 november 2023 - 00:45

De Sparta Jeugdopleiding kende een goedgevulde voetbalzaterdag met een aantal interessante duels. Sparta O18 en O16 konden geen punten in Rotterdam houden na de thuisduels tegen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Sparta O15 en O13 bezochten de Herdgang in Eindhoven. Sparta O17 en en O14 beleefden doelpuntrijke duels.

Sparta O18 – FC Utrecht O18 (0-4)
Sparta O18 ontving als nummer zeven, de nummer zes, FC Utrecht O18. Na een kwartier spelen komen de bezoekers op voorspong. In de strijd om de gelijkmaker, moet Sparta het duel na een half uur met 10 man vervolgen na een tweede gele kaart in de Spartaanse verdediging. FC Utrecht benut de overtalsituatie maximaal en weet nog drie keer te scoren.

Kloetinge O17 – Sparta O17 (0-9)
Sparta O17 reisde af naar het Zeeuwse Kloetinge, waar een doelpunten sensatie volgde. Met maar liefst negen doelpunten en nul tegen verlieten de mannen van Tom Hesselink het Wesselopark. De koppositie is daarmee verstevigd.

Sparta O16 – Go Ahead Eagles O16 (0-1)
Sparta O16 kreeg bezoek uit Deventer. Na drie minuten komen de bezoekers al op voorsprong, waarna Sparta O16 probeert om minimaal op gelijke hoogte te komen. Helaas konden de kansen niet worden verzilverd.

PSV O15 – Sparta O15 (4-1)
Sparta O15 reisde af naar Eindhoven. Op De Herdgang konden de mannen van trainer Toni Varela geen vuist maken tegen PSV O15. Na vijf minuten opende PSV de score, waarna Sparta nog wel op gelijke hoogte komt. Vlak voor rust valt de 2-1 en na rust is PSV nog twee keer trefzeker.

Sparta O14 – FC Utrecht O14 (4-2)
Sparta O14 ontving FC Utrecht O14 op Sportpark Thurlede. De punten zijn na een heerlijke 4-2 thuisoverwinning in Rotterdam gebleven, waardoor Sparta de nummer vijf positie van de bezoekers overneemt in de stand.

PSV O13 – Sparta O13 (7-1)
Een off-day voor Sparta O13 in de topwedstrijd tegen koploper PSV. Het gat tussen de twee teams bedroeg voor de aftrap slechts één punt. Na tweeëntwintig minuten kijkt Sparta O13 tegen een 4-0 achterstand aan. Sparta weet vlak voor rust te scoren, maar ook de tweede helft is vervolgens voor PSV. Sparta blijft nog wel op de tweede plek staan en krijgt volgende week stadsgenoot Excelsior op bezoek.