fbpx
Home » Sparta O18 en O16 stranden in halve finale van het bekertoernooi, O14 na strafschoppen te sterk voor AZ

Sparta O18 en O16 stranden in halve finale van het bekertoernooi, O14 na strafschoppen te sterk voor AZ

29 april 2023 - 17:08

Sparta Rotterdam O18 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de finale van het bekertoernooi te bereiken. Het uitduel in de halve finale tegen sc Heerenveen werd nipt met 3-2 verloren, nadat de de ploeg van trainer Danny Schenkel in de rust nog tegen een 3-0 achterstand aankeek. De tweede helft kwam Sparta dus nog bijna langszij door goals van Jesse Bal en Jorn Triep, maar dit was helaas niet genoeg voor een plek in de finale van het bekertoernooi. Volgende week wacht voor Sparta O18 het thuisduel in de competitie met stadsgenoot Feyenoord.

Het enige thuisduel deze voetbalzaterdag werd gespeeld door Sparta Rotterdam O14, in de kwartfinale tegen AZ. Na een 1-0 ruststand, eindigde het duel met de Alkmaarders in 2-2 in reguliere speeltijd. Penalty’s moesten uitsluitsel geven wie het de halve finale op gaat nemen tegen FC Utrecht O14, die zich al plaatste ten koste van Ajax. Uiteindelijk wist Sparta O14 de strafschoppen het beste te nemen: nadat AZ twee penalty’s onbenut liet, was het Spartaanse aanvaller Ghalil Bousnane die de beslissende penalty voor zijn rekening nam en zijn ploeg naar de halve finale schoot.

Sparta O16 was het andere team wat uitkwam in de halve finale van het bekertoernooi, maar wist net als de O18 de finale niet te bereiken. De uitwedstrijd bij Ajax werd in reguliere speeltijd gelijkgespeeld: het duel op Sportcomplex De Toekomst eindigde in 2-2. Sparta O16 kwam tot twee keer toe terug van een achterstand, maar de penaltyserie werd gewonnen door Ajax: 5-3.

Sparta O15 speelde in de kwartfinale tegen Fortuna Sittard O15 en wist het duel met de Limburgers vrij gemakkelijk met 0-3 te winnen. Zodoende plaatsen Sparta O15 én O14 zich voor de halve finale. De laatste bekerwedstrijd van zaterdag werd gespeeld door Sparta Rotterdam O13, uit tegen AZ in de halve finale. Op het AFAS Trainingscomplex wist de ploeg van trainer Jari Bosch helaas niet met een goed resultaat terug te keren naar Rotterdam. De wedstrijd met de Alkmaarders werd ruim verloren, het werd 12-0.

Bekijk hieronder de uitslagen van deze voetbalzaterdag:

Thuis Uit Uitslag
sc Heerenveen O18 Sparta O18 3 – 2
Ajax O16 Sparta O16 2 – 2 (5 – 3 verlies na penalty’s)
Fortuna Sittard O15 Sparta O15 1 – 0
Sparta O14 * AZ O14 2 – 2 (4 – 2 winst na penalty’s)
AZ O13 Sparta O13 12 – 0

* = door naar de halve finale van het bekertoernooi