Home » Sparta speelt gelijk in oefenduel met KAA Gent

Sparta speelt gelijk in oefenduel met KAA Gent

10 juli 2021 - 16:40

Sparta Rotterdam heeft het oefenduel met KAA Gent gelijkgespeeld. In Burgh-Haamstede werd het 3-3. De Spartaanse goals werden gemaakt door Lennart Thy (penalty), Emanuel Emegha en officieus debutant Jeremy Udenhout.

Het eerste kwartier was KAA Gent gevaarlijk en creëerde een aantal goede kansen. Dit resulteerde dan ook in de Belgische openingstreffer in de 13e minuut vanaf de voet van Tarik Tissoudali. Daarna had Sparta een grote kans uit een corner. De kopbal van Thy werd door de keeper verwerkt en eindigde uiteindelijk op de lat. In de tegenaanval verdubbelde KAA Gent de voorsprong en kwam het op 2-0 via Bruno. Sparta stelde daar meteen wat tegenover, want nog geen één minuut ná de 2-0, mocht Lennart Thy vanaf elf meter aanleggen om via een penalty de aansluitingstreffer te maken: 2-1.

In de tweede helft ging het spel gelijk op. Invaller Mario Engels was dichtbij de gelijkmaker, maar vond de goalie van KAA Gent op z’n weg. Uiteindelijk was de eveneens ingevallen Emanuel Emegha die de 2-2 op fraaie wijze op het scorebord wist te krijgen.

Officieus debutant Jeremy Udenhout bekroonde zijn debuut met een doelpunt. De jonge middenvelder maakte de 2-3 voor Sparta. Niet veel later maakte KAA Gent de gelijkmaker: 3-3, wat eveneens de eindstand opleverde.