Home » Sparta in oefenduel onderuit tegen NAC

Sparta in oefenduel onderuit tegen NAC

23 juli 2021 - 19:59

Sparta Rotterdam is in eigen huis tegen de eerste nederlaag van de voorbereiding aangelopen. Tegen NAC Breda werd het 1-2 voor de bezoekers.

De eerste Spartaanse kans liet niet lang op zich wachten, al in de tweede minuut was het Vito van Crooij die het doel onder vuur nam, maar na een goed blok van Luc Marijnissen verdween zijn schot naast het NAC-doel. Het was NAC dat wel trefzeker wist te zijn bij de eerste kans, Ralf Seuntjens kon binnentikken uit een hoekschop. Via opnieuw Van Crooij was Sparta dicht bij een goal, nu schoot hij met zijn linker op het dak van het doel. Kaj de Rooij sloeg snel hierna toe namens de bezoekers, waarmee Sparta tegen een 0-2-achterstand aankeek. Tom Beugelsdijk maakte de stand draaglijker uit een vrije trap, voor rust kon Sparta via Kenzo Goudmijn en Abdou Harroui nog dicht bij de gelijkmaker komen, maar hun pogingen eindigden niet tussen de palen.

Na rust drong Sparta nadrukkelijk aan in de jacht op de gelijkmaker, maar hield doelman Nick Olij zijn ploeg op de been. Het spel vond bijna zonder uitzondering plaats op de helft van NAC, zonder dat Sparta erin slaagde de 2-2 te forceren. De eindstand was daarom ook 1-2.

Van Leer, Jans (67. Abels), Vriends (75. Bynoe), Beugelsdijk (67. Heylen), Pinto (75. Vianello), Harroui (46. Smeets), Auassar, Van Crooij, Goudmijn (46. Smeets), Engels (46. Mijnans), Thy (75. Kharchouch).