Home » Sparta onderuit in Helmond

Sparta onderuit in Helmond

30 november 2018 - 21:53

Na veertien wedstrijden zonder nederlaag is Sparta Rotterdam onderuitgegaan op bezoek bij Helmond Sport.

Halverwege de eerste helft nam de thuisploeg zowaar de leiding, toen scheidsrechter Rob Dieperink een overtreding zag in een duel van Dries Wuytens en Arne Naudts en Tibeau Swinnen de hiervoor toegekende strafschop benutte. Het aantal Spartaanse kansen was minimaal. Een uithaal van Lars Veldwijk verdween niet ver naast het doel en doelman Stijn van Gassel maakte een aantal voorzetten van de zijkanten onschadelijk.

Na rust probeerde Sparta tot meer kansen te komen, maar slaagde er niet in Van Gassel echt te testen. Het werd zelfs 2-0, toen Nick de Louw een verdwaald schot tot doelpunt promoveerde. Met Halil Dervisoglu voor Dries Wuytens bracht Henk Fraser vervolgens een vierde aanvaller, in de hoop hiermee terug in de wedstrijd te komen. Naudts strooide tien minuten voor tijd extra zout in de wonden, door met het hoofd voor 3-0 te tekenen.