Home » Sparta ontmoet TOP Oss op Het Kasteel

Sparta ontmoet TOP Oss op Het Kasteel

vrijdag 12 april 2019 - 15:06

Sparta Rotterdam hield een dubbel gevoel over aan de afgelopen speelronde, waarin in de blessuretijd een punt gepakt werd op bezoek bij FC Den Bosch. Het zwaarbevochten en pas in de slotfase behaalde punt was welkom, maar de thuisnederlaag van FC Twente tegen FC Dordrecht gaf Sparta het idee dat het een kans liet liggen om aan te haken. Wanneer Sparta met drie punten terug had gekeerd uit de Brabantse hoofdstad, had het de achterstand op de koploper verkleind tot vijf punten. Zondag treedt het tegen TOP Oss aan met minstens zeven punten minder dan Twente, dat vrijdagavond al de kans heeft dit verschil tot maximaal tien te vergroten.

TOP Oss verraste in de beginfase van dit seizoen vriend en vijand, door zich te mengen tussen de topploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Bryan Smeets en oud-Spartaan Huseyin Dogan springen, mede door hun doelpuntenproductie, het meest in het oog; samen zijn zij verantwoordelijk voor 26 van het totaal van 37 doelpunten dat Oss dit seizoen maakte. Defensief heeft de ploeg van Klaas Wels het goed voor elkaar: slechts Twente (31) en Sparta (35) kregen minder tegentreffers dan de 38 goals die Oss incasseerde. Verder valt, wanneer de recente prestaties van de club bekeken worden, op dat Oss de laatste weken vooral succes boekt tegen beloftenteams. De laatste drie zeges werden geboekt met Jong FC Utrecht, Jong Ajax en Jong AZ als tegenstanders.

Het punt dat Sparta overhield aan het bezoek aan FC Den Bosch, betekende dat de ploeg van Henk Fraser haar ongeslagen reeks voortzette. De laatste negen duels werd niet verloren en leverden zeven zeges op. Sparta kan zondag geen beroep doen op Lassana Faye, de verdediger is geblesseerd en aan het lijstje afwezigen toegevoegd, waar verder de namen van Janne Saksela en Bradley Martis op staan.

Rouwbanden
Vrijdag bereikte Sparta Rotterdam het trieste bericht dat Dick van Putten op 66-jarige leeftijd overleden is. Dick van Putten werd in 2013 benoemd tot Lid van Verdienste vanwege zijn jarenlange inzet voor de club in de Rood-Witte Winkel en de supportersvereniging. Ter nagedachtenis zal Sparta zondag met rouwbanden aantreden tegen TOP Oss.

Bollenboffenbokaal
In de jaren zeventig was het een begrip in Rotterdam: de Bollenboffenbokaal. Op iniatief van Sparta en Randstad Edities speelde de jeugd tot twaalf jaar grote toernooien overal in de stad, met het nemen van drie penalty’s op Pim Doesburg als grote attractie. Dit seizoen is die Bollenboffentraditie voor het goede doel, Het weerstandsfonds, nieuw leven ingeblazen. Na een rondreis over zestien sportcomplexen gaan de finalisten nu hier uitmaken wie de winnaar wordt. Zondag zullen Spartaan’20 en Hillegersberg in de rust van Sparta – TOP Oss de finale afwerken. Het liefst had Pim Doesburg zelf zijn handschoenen weer aangetrokken, hij gaat wel de prijs uitreiken. Ed de Goey, oud-doelman van onder meer Sparta, Chelsea en Oranje, verdedigt het doel.

Sparta – TOP Oss in het archief:

ROTTERDAM – Sparta – FC Oss 2-2 (09-09-2011) Sparta speler Jeremy Bokila (l) in duel met FC Oss speler Sebastian Sumelka. Sparta – FC Oss 2-0 (30-08-2013) Donovan Slijngard in duel met Marcel van der Sloot . Sparta – FC Oss 3-1 (18-10-2015) Yael Eisden ontsnapt aan Rais Roshanali