fbpx
Home » Sparta op bezoek bij de koploper  

Sparta op bezoek bij de koploper  

19 februari 2021 - 12:02

Sparta Rotterdam reist aankomend weekend af naar de hoofdstad, voor het duel tegen Ajax. Zondagavond wordt om 20.00 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena.

Ajax slaagt er vooralsnog dit seizoen in om haar favorietenrol waar te maken. Met 53 punten en tien competitiewedstrijden ongeslagen te zijn, heeft Ajax een voorsprong van zes punten op de nummer twee van de ranglijst, PSV. Sparta wist de laatste vijf duels niet te winnen, vorige week verloor het ook van Fortuna Sittard.

Op de eerste speelronde van het huidige seizoen stonden beide ploegen tegenover elkaar, toen wist Sparta het de Amsterdammers knap lastig te maken. Helaas resulteerde het niet in een goed resultaat, Ajax won uiteindelijk de wedstrijd met 0-1. Ajax is een lastige tegenstander voor Sparta, de laatste keer dat Sparta won van Ajax dateert van 3 mei 2009. Die wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen, na negentig minuten stond de stand van 4-0 op het scorebord. Duplan, Rose, John en Adeleye waren de doelpuntenmakers.

Adil Auassar is een twijfelgeval voor de wedstrijd van zondag. De aanvoerder is licht geblesseerd en zal de wedstrijd mogelijk aan zich voorbij moeten laten gaan.