Home » Sparta pakt eerste overwinning van het seizoen in Waalwijk (0-2)

Sparta pakt eerste overwinning van het seizoen in Waalwijk (0-2)

07 november 2020 - 23:01

Sparta Rotterdam verscheen met een vijfmansmiddenveld aan de aftrap in Waalwijk, waar Adil Auassar terugkeerde na zijn schorsing opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Bryan Smeets keerde terug in de basis achter spits Lennart Thy. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Adil Auassar. De aanvoerder schoot na een kleine minuut spelen vanaf de rand van de zestien, maar Lamprou was snel genoeg op de grond om de bal te pakken.

Het duurde tot de zeventiende minuut voordat RKC Waalwijk voor het eerst gevaarlijk werd in het Mandemakers Stadion. Damscan kopte uit een hoekschop op het doel, maar Okoye stond op de juiste plek. In de 27e minuut scoorde Sparta via Vriends, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een vermeende overtreding op de doelman waardoor het feest niet doorging. In de 40e minuut dacht RKC Waalwijk, na ingrijpen van de VAR, een strafschop te krijgen, maar na een minutenlange durende review werd het een hoekschop. Uit die hoekschop werd de thuisclub weer gevaarlijk, maar Okoye gooide zijn lichaam voor de bal van Ola John waardoor het 0-0 bleef tot de rust.

Na de pauze kwam Sparta dreigend uit de kleedkamer. Sven Mijnans was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn schot werd van richting veranderd tot hoekschop. Na precies een uur spelen kwam Sparta op voorsprong. Smeets gaf de bal aan Mijnans die een perfecte voorzet gaf op Lennart Thy. De spits maakte zijn eerste doelpunt die niet vanaf de strafschopstip kwam.

Tien minuter later had Sparta de voorsprong moeten verdubbelen. Smeets had zelf kunnen schieten, maar gaf de bal af aan Mijnans. Daar kwam net een blauw-gele tussen waardoor het een hoekschop werd. Met nog ongeveer een kwartier te spelen kwam RKC dichtbij de gelijkmaker. Een kopbal van El Haddouti had voor de Spartanen de verkeerde richting. Teken voor Henk Fraser om de boel achterin op slot te willen gooien. Bryan Smeets werd vervangen door Tom Beugelsdijk in de slotfase. Ook Sparta kwam er af en nog gevaarlijk uit, onder andere via Harroui. Zijn schot werd gepakt door Lamprou.

In de laatste minuut bracht Abdou Harroui aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 achter Lamprou te schieten en de eerste overwinning van Sparta veilig te stellen.