Home » Sparta pakt koppositie na ruime zege

Sparta pakt koppositie na ruime zege

14 december 2018 - 22:05

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis gewonnen van Jong AZ. Halverwege was het al 2-0 voor de thuisploeg, een voorsprong die niet meer in gevaar kwam: 5-0. Doordat het duel tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch eindigde in een gelijkspel, is Sparta de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

De eerste kans kwam op naam van Lars Veldwijk, die Japser Schendelaar al vroeg testte. De doelman redde op deze poging, maar was kansloos toen Mohamed Rayhi zijn doel enkele minuten later onder vuur nam. Rayhi zou vlak voor rust de voorsprong verdubbelen, toen hij profiteerde van een fout van Henri Weigelt. Jong AZ zette vervolgens aan en was via Ferdy Druijff gevaarlijk, maar Roy Kortsmit redde knap op zijn schot.

Dat beeld herhaalde zich kort na rust en even leek Jong AZ aan te dringen, maar Sparta trok de wedstrijd naar zich toe. Bart Vriends zou de wedstrijd met zijn eerste Spartaanse competitietreffer de wedstrijd beslissen. Een afstandsknal van Abdou Harroui was hierna bijna verantwoordelijk voor een nog grotere score, deze verdween echter over het doel. Vanaf elf meter tekende Rayhi nog voor zijn hattrick, Halil Dervisoglu zorgde in de blessuretijd voor het slotakkoord: 5-0.