fbpx
Home » Sparta Rotterdam en het Johan Cruyff College gaan samenwerking aan

Sparta Rotterdam en het Johan Cruyff College gaan samenwerking aan

30 augustus 2021 - 12:30

Sparta Rotterdam en het Johan Cruyff College gaan samenwerken. Het Johan Cruyff College biedt topsporters de mogelijkheid om naast hun sportieve carrière ook een studie te volgen, rekening houdend met de indeling van een druk topsport leven. Jeugdspelers van Sparta Rotterdam en speelsters van Sparta Vrouwenvoetbal zullen vanaf komend seizoen studies gaan volgen met de richtingen Sport & Business en Sport & Coaching.

Voor de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam is onderwijs van essentieel belang. Zodoende werkt de kasteelclub al jaren samen met verschillende onderwijsinstellingen en zal het netwerk dus worden uitgebreid met het Johan Cruyff College. Met deze aanstaande samenwerking met het Johan Cruyff College kan Sparta Rotterdam haar jeugdspelers en de speelsters van de Sparta Vrouwen een optimaal onderwijsaanbod aanbieden, afgestemd op hun topsportcarrière. In samenwerking met Curio, de onderwijspartner van het Johan Cruyff College, komen de docenten naar de club toe om in de onderwijsruimtes les te geven. Zo sluit het rooster van de opleiding dus optimaal aan op het trainingsschema. In totaal zullen vanaf aankomend seizoen meer dan 10 jeugdspelers en 6 speelsters van Sparta Vrouwen een studie gaan volgen aan het Johan Cruyff College.

Henk van Stee, technisch directeur van Sparta Rotterdam, over de samenwerking met het Johan Cruyff College: ‘Voor een jeugdspeler is het van belang om zich ook buiten het voetbalveld optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarom vinden wij onderwijs binnen de jeugdopleiding erg belangrijk en besteden wij hier veel aandacht aan. Het Johan Cruyff College is een waardevolle toevoeging voor ons. Wij kijken uit naar deze samenwerking.’


Rob Neutelings (Links), bestuursvoorzitter van Curio – onderwijspartner Johan Cruyff College – met Henk van Stee (Rechts), technisch directeur van Sparta Rotterdam

Johan Cruyff Colleges
Naast een juiste balans tussen topsport en opleiding, biedt Johan Cruyff College goede mogelijkheden voor werkstages in bedrijfsleven, overheid en (sport)organisaties; nauw contact met de verschillende Nederlandse sportbonden en onderwijsinstanties, alsmede een internationaal netwerk van opleidingsmogelijkheden. De Johan Cruyff Colleges maken deel uit van het Johan Cruyff Institute netwerk, met hoofdkantoor in Barcelona. Dit internationale, academische netwerk bestaat uit Johan Cruyff Colleges (MBO), Johan Cruyff Academies (HBO) in Nederland en Johan Cruyff Institutes (Postgraduate, Master en Executive Education) wereldwijd, waaronder één in Amsterdam. Het internationale Johan Cruyff Institute netwerk heeft sinds 1999 ruim 7.000 studenten wereldwijd opgeleid in de vakgebieden sportmanagement, sportmarketing, football business en coaching.