fbpx
Home » Sparta Rotterdam en Robey Sportswear brengen een Ode aan de Nacht

Sparta Rotterdam en Robey Sportswear brengen een Ode aan de Nacht

24 november 2022 - 11:00

Met trots presenteren Sparta Rotterdam en Robey Sportswear het derde tenue voor het seizoen 2022/2023. Dit tenue is een Ode aan de Nacht, een ode aan Jules Deelder, die vandaag 78 jaar zou zijn geworden.

Als Spartaan is Jules Deelder geboren. Letterlijk: na zijn geboorte werd hij ingeschreven als lid van Sparta, daarna pas bij de burgerlijke stand. Spartaan bleef hij tot zijn overlijden in 2019, maar in zijn 75 jaar heeft Jules Deelder vele titels mogen dragen. Nachtburgemeester, Rotterdammer, schrijver, dichter, artiest, theatermaker, jazzmuzikant, mediapersoonlijkheid, stijlicoon en, ter ere van zijn 75e verjaardag, ginbrouwer. Jules hield van tempo en ging altijd zo hard mogelijk.

Nagenoeg altijd was hij volledig zwart gekleed, vaak met kenmerkende zonnebril en hoed in diezelfde kleur. Die kledingstijl was onlosmakelijk verbonden aan Jules Deelder. In de 23 jaar dat Esquire de titel Best Geklede Man van Nederland uitreikte, was hij de enige die twee keer tot winnaar gekroond werd.

De liefde van Jules Deelder voor Sparta Rotterdam inspireerde enkele prachtige gedichten, waarin hij, onder meer, de Hemelpoort met Het Kasteel vergeleek. Vaak bracht hij een ode aan Sparta, nu brengt de club een ode aan de overleden oer-Spartaan.

Een Ode aan de Nacht brengen kan onmogelijk in een andere kleur dan zwart. Het derde tenue van Sparta Rotterdam is dan ook volledig zwart, inclusief de logo’s op het tenue, de handtekening van Jules Deelder en het Spartaans gedicht op een zwarte badge. Het tenue zal gedragen worden in een aantal uitwedstrijden in de tweede seizoenshelft. Ook verschijnt een Ode aan de Nacht-trainingsjack, waarin het hoofd van Jules Deelder als opdruk verwerkt is.

De Ode aan de Nacht-collectie is gemaakt met goedkeuring van de familie Deelder en met medewerking van fotograaf Rob Verhorst voor het beschikbaar stellen van de foto die als inspiratie is gebruikt voor de ode. Vanaf morgen (25 november) is de collectie beschikbaar in de Sparta Fanshop, maar is nu al online te bestellen via sparta-rotterdam.nl/nacht. De oplage hiervan is beperkt, dus wees er snel bij!

Van de wedstrijdshirts wordt in de derde week van januari een tweede levering verwacht, bestellingen die binnenkomen na het uitverkopen van de eerste levering, worden automatisch pre-orders voor januari. Voor de trainingsjacks geldt op = op en is er geen tweede levering.