Home » Sparta in slotfase langs VVV-Venlo

Sparta in slotfase langs VVV-Venlo

07 april 2018 - 23:00

In eigen huis heeft Sparta Rotterdam gewonnen van VVV-Venlo. VVV-middenvelder Clint Leemans maakte met twee treffers een Sparta-voorsprong ongedaan. Robert Mühren draaide in de slotfase van de wedstrijd de score om met twee doelpunten, waardoor Sparta op Het Kasteel met 3-2 won.

Sparta begon uitstekend en kreeg in de openingsfase al enkele mogelijkheden de score te openen, waarbij met name Paco van Moorsel en Robert Mühren dichtbij waren. Soufyan Ahannach zou uiteindelijk de 1-0 op zijn naam krijgen, toen de aanvaller een fantastische aanval binnentikte. In de laatste tien minuten voor de rust kwam VVV beter in de wedstrijd en toen Siemen Mulder de bezoekers een strafschop gaf, kreeg Leemans een uitgelezen mogelijkheid de stand gelijk te trekken. Jannik Huth kon dit voorkomen, maar twee minuten later zorgde de middenvelder met een afstandsschot alsnog voor de 1-1.

Vlak na rust zou Leemans uit een van richting veranderde vrije trap de bezoekers ook op voorsprong schieten. Ralf Seuntjens kreeg hierna een kans de Venlose voorsprong te vergroten, maar Huth greep in. In de persoon van Fred Friday bracht Dick Advocaat een vierde aanvaller in zijn ploeg, hopend hiermee een gelijkmaker te forceren. Via Mühren wist het deze ook te vinden. Hier bleef het niet bij, op aangeven van Kramer wist Mühren nogmaals het doel te vinden.

Klik hier voor een fotoreportage van het duel.