Home » Sparta speelt met goede uitgangspositie return tegen Utrecht

Sparta speelt met goede uitgangspositie return tegen Utrecht

02 juni 2023 - 16:41

Weinig tijd om te genieten van de zege op FC Utrecht heeft Sparta Rotterdam niet. Nadat de Kasteelheren donderdagavond de eerste halve finale met 1-2 wonnen, staat zondagavond de return op het programma. Op een uitverkocht Kasteel gaat de bal om 18.00 uur rollen.

Donderdagavond zette Sparta een hele knappe prestatie neer in Utrecht. Mede door een aantal schitterende reddingen van Nick Olij kwam Sparta de openingsfase ongeschonden door en liep het dankzij Vito van Crooij uit naar een 0-2 voorsprong. Eerst bleef de aanvaller rustig toen hij een strafschop mocht nemen, waarna hij de bal tien minuten later klaarlegde voor Tobias Lauritsen. Met een heerlijke streep tekende de Noor voor de 0-2. Ook in de tweede helft had Sparta het bij vlagen lastig in Stadion Galgenwaard, maar hield het lang stand. Anastasios Douvikas maakte twintig minuten voor tijd nog wel de 1-2, maar Sparta trok de zege over de streep. Daardoor gaat Sparta met een goed gevoel de return in en heeft het dus aan een gelijkspel genoeg om de finale van de play-offs te halen.