Home Ā» Sparta speelt opnieuw thuis, nu tegen Groningen

Sparta speelt opnieuw thuis, nu tegen Groningen

14 februari 2020 - 14:46

Een paar dagen nadat het ADO Den Haag ontvangen heeft, mag Sparta Rotterdam zich opmaken voor de volgende thuiswedstrijd. Ditmaal komt FC Groningen naar Het Kasteel, waar zondag om 14.30 uur afgetrapt wordt.

Twee keer troffen beide ploegen elkaar dit seizoen al. Een week voor de competitiestart oefenden Sparta en Groningen in Rotterdam, waar Sparta als winnaar van het veld stapte (4-2). De belangrijkere confrontatie in competitieverband werd gewonnen door Groningen: 2-0.

Het verschil tussen beide ploegen is op de ranglijst niet heel groot. Groningen staat achtste, met vijf punten meer dan Sparta, dat terug te vinden is op de elfde plek. Met de zege van afgelopen dinsdag op ADO Den Haag heeft Sparta wat meer afstand genomen van de gevarenzone, de voorsprong op directe degradatie bedraagt nu tien punten, nummer 16 VVV-Venlo heeft zes puntenĀ  minder dan de Rotterdammers.

Zondagmiddag zal Sparta het moeten stellen zonder Ragnar Ache, die geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen ADO. Hier staat tegenover dat Mohamed Rayhi zijn schorsing uitgezeten heeft en weer inzetbaar is, ook Mica Pinto keert terug in de wedstrijdselectie. De Luxemburgs-Portugese linksback moest de wedstrijd van dinsdag aan zich voorbij laten gaan met een lichte blessure.