Home » Sparta verliest met 2-1 van Borussia Dortmund

Sparta verliest met 2-1 van Borussia Dortmund

07 september 2020 - 18:51

BVB – Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam sloot de voorbereiding vandaag officieel af met een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Op het trainingscomplex van de Duitse topclub kon trainer Henk Fraser nog wat meer schaven aan zijn selectie in aanloop naar de competitiestart volgende week tegen Ajax.

Borussia Dortmund speelde vanwege de interlandperiode uiteraard niet in de allersterkste opstelling, echter met Marco Reus, Julian Brandt, Emre Can en Mats Hummels stonden er al drie spelers in het veld met bijna 200 interlands voor ‘Die Mannschaft’. Ook Lukasz Piszczek, 66 interlands voor Polen stond aan de aftrap. Er zat ook één Nederlander op de bank bij Dortmund, Immanuel Pherai, die de jeugdopleiding van AZ heeft doorlopen.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was het veldoverwicht overduidelijk voor de Duitsers, maar de eerste mogelijkheid was voor de rood-witten. Jeffry Fortes kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen na een snelle uitbraak. Doelman Martin Hitz kon stoppen. Marco Reus was daarna dichtbij de openingstreffer voor Dortmund. In de 35e minuut was het wederom Dortmund dat gevaarlijk voor Van Leer verscheen. Reyna wipte de bal over de lat tot opluchting van de Spartaanse verdediging.

Na de rust wisselde Henk Fraser drie spelers. Doelman van Leer werd vervangen door Okoye en verder werden Pinto en Thy vervangen door Faye en Gravenberch. Het wedstrijdbeeld in de tweede helft ging verder waar het gebleven was. Dortmund in balbezit en Sparta aan het verdedigen. Brandt en Reus waren in de eerste tien minuten na rust gevaarlijk, maar de openingstreffer viel in de 61e minuut. Het was Marco Reus die bij zijn rentree na lang blessureleed scoorde. De drievoudig Bundesliga speler van het jaar schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. In de 66e minuut verdubbelde Dortmund de score via de Nederlander Immanuel Pherai.

Invaller Sven Mijnans was een kwartier voor tijd dichtbij de aansluitingstreffer. Doelman Wirz lag net op tijd op de grond om de inzet van de Spartaan te stoppen. In de 81e minuut was het toch de aansluitingstreffer. Op aangeven van invaller Mijnans scoorde de andere invaller Emegha de Spartaanse treffer. Een slotoffensief zat er niet echt in, maar met een 2-1 nederlaag terug naar Rotterdam voelt beter aan dan een grote nederlaag.

Volgende week zondag komt Ajax naar Het Kasteel voor de start van de Eredivisie.