Home » Sparta verliest van Ajax op Het Kasteel

Sparta verliest van Ajax op Het Kasteel

01 september 2019 - 16:24

Sparta Rotterdam is in eigen huis tegen een nederlaag aangelopen tegen landskampioen Ajax. Tot de 0-1 deed Sparta zeker niet onder voor Ajax, maar na de openingsgoal beleefde de ploeg van Henk Fraser een moeizame middag: 1-4.

Na goed doorgaan van Halil Dervisoglu kreeg Abdou Harroui de eerste kans van de wedstrijd, de middenvelder zag zijn schot tot hoekschop verwerkt worden. De thuisploeg kreeg niet veel kansen in deze fase, maar kwam eigenlijk ook niet in de problemen. Jurgen Mattheij was het dichtst bij een Spartaanse openingsgoal, toen zijn kopbal André Onana passeerde, maar door Hakim Ziyech van de lijn werd gehaald. De eerste de beste Ajax-kans werd wel tot treffer gepromoveerd. Quincy Promes werd de diepte in gestuurd en faalde niet, oog in oog met Tim Coremans.

Na deze goal werd Ajax sterker en de 0-2 liet niet lang op zich wachten, toen Ziyech van dichtbij binnen kon tikken na goed voorbereidend werk van Dusan Tadic. De bezoekers hadden hierna de controle en David Neres zag Coremans voorkomen dat de voorsprong uitgebreid werd. Meteen na rust mocht de Sparta-doelman zich opnieuw onderscheiden, nu door een strak schot van Ziyech uit de onderhoek te tikken.

De doelman was echter kansloos toen Tadic zijn doel vanaf de penaltystip onder vuur mocht nemen. Voor de 60e minuut op het scorebord stond, zou Ajax zelfs naar 0-4 uitgelopen zijn, door de tweede van Ziyech, wederom op aangeven van Tadic. Sparta kon hier weinig tegenin brengen, maar kwam na het inbrengen van Lars Veldwijk tot nieuwe aanvallende impulsen. De spits zette uiteindelijk zelf de aanval op waaruit de 1-4 viel, toen hij Bryan Smeets de diepte in stuurde, die Halil Dervisoglu vrij zag staan bij de tweede paal, die binnentikte.