Home » Sparta verliest derby van Feyenoord

Sparta verliest derby van Feyenoord

10 januari 2021 - 14:13

Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd punten over te houden aan de Rotterdamse derby. Feyenoord kwam vroeg op voorsprong op Het Kasteel, dit gaf het niet meer uit handen en verdubbelde de voorsprong in blessuretijd. Het werd 0-2.

Sparta begon met twee wijzigingen ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente. De eerste van de twee was noodgedwongen, want Bart Vriends ontbrak met een blessure en maakte plaats voor Tom Beugelsdijk, ook Sven Mijnans stond niet aan de aftrap. Abdou Harroui, die tegen Twente geblesseerd was, keerde terug in de basiself, dit betekende dat Henk Fraser ook een plek in zijn opstelling had voor Feyenoord-huurling Wouter Burger.

Na tien minuten leek Sparta met de schrik vrij te komen, toen Lutsharel Geertruida op aangeven van Marcos Senesi raak kon koppen, maar teruggevlagd werd, wegens buitenspel. De var bepaalde echter dat van buitenspel geen sprake was, waardoor de Rotterdammers van Zuid de leiding namen op Het Kasteel.

Sparta deed pogingen iets aan deze achterstand te doen, maar speelde in een eerste helft zonder veel kansen. Ook niet van de bezoekers, die alleen via Lucas Pratto dicht bij een verdubbeling van de voorsprong kwamen, maar de Argentijnse spits raakte de buitenkant van de paal.

Beide ploegen waren af en toe dreigend, maar te vaak strandde een potentiële scoringskans voor deze afgewerkt kon worden. Dit veranderde in de tweede helft niet. Sparta ontsnapte toen Luis Sinisterra opdook voor Maduka Okoye en over schoot, maar pas hierna ging de vlag om hoog wegens buitenspel. Naarmate de tweede helft vorderde nam de actie voor de beide doelen toe. Nick Marsman maakte met een goede redding Mario Engels onschadelijk, Okoye redde op een afstandsschot van Mark Diemers. Sparta had offensieve intenties, met Beugelsdijk die steeds verder naar voren ging spelen, Feyenoord wilde dit afstraffen met de snelheid van de ingevallen Ridgeciano Haps. Door Danzell Gravenberch Lennart Thy te laten vervangen, deed Sparta een laatste poging de gelijkmaker te forceren. Hierin was het echter niet succesvol. De treffer viel namelijk aan de andere kant. Nicolai Jørgensen maakte de 0-2 in blessuretijd.

Opstelling Sparta: Okoye, Abels (74. Fortes), Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Harroui, Auassar (74. Smeets), Burger (58. Mijnans), D. Duarte (46. Kharchouch), Thy (84. Gravenberch) en Engels.