Home » Sparta verliest in eigen huis van Willem II

Sparta verliest in eigen huis van Willem II

28 februari 2021 - 14:25

Sparta heeft het thuisduel met Willem II verloren. Op Het Kasteel werd het 0-2 voor de ploeg uit Tilburg door doelpunten van Nunnely en Trésor.

Sparta had in de eerste tien minuten van de wedstrijd de touwtjes in handen en dat leidde tot een paar gevaarlijke kansen. Zo kwam de eerste grote kans vanaf Abdou Harroui, die kon uithalen op de goal van Muric, maar de doelman van Willem II weet met moeite het schot van Harroui te keren. Vlak daarna kreeg Lennart Thy de mogelijkheid om met het hoofd de 1-0 binnen te koppen, maar zijn poging belandde net naast het doel. Halverwege de eerste helft kwam Willem II steeds meer in de wedstrijd. Ook de ploeg uit Tilburg kreeg wat kansen, maar gevaarlijk werd het niet. Een tegenvaller voor Sparta en Mica Pinto in minuut dertig van de wedstrijd. De linksback maakte een doelpoging van Willem II onschadelijk, maar blesseerde zichzelf bij die actie. Daardoor moest Mica Pinto noodgedwongen het veld verlaten en werd hij vervangen door Aaron Meijers. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Mike Trésor nog de kans om met een voorsprong de rust in de gaan, maar zijn poging ging net langs het doel van Maduka Okoye. Zo gingen de ploegen met een stand van 0-0 de rust in.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld van beide ploegen, het tempo lag laag en grote kansen bleven uit. In minuut 48 kreeg Willem II via Owusu een kans om uit te halen op het Spartaanse doel, maar ook dat schot leverde geen gevaar op. De kansen zijn spaarzaam, maar in minuut zestig is daar toch weer een grote kans voor Sparta. Wederom kan Lennart Thy met het hoofd Sparta op voorsprong zetten, zijn poging scheerde over de lat van doelman Muric en dus bleef de stand gelijk.

Waar het Thy niet lukte om het net te vinden met het hoofd, lukte dat aan de kant van Willem II wel. Nunnely kopte de bal langs Maduka Okoye; 0-1. In minuut 75 kreeg Willem II een penalty en moest Jeffrey Fortes het veld met een rode kaart verlaten. Trésor benutte de strafschop en verdubbelde de voorsprong naar 0-2. Vlak daarna kan Willem II ook nog op 0-3 komen, maar Okoye wist dat te voorkomen. De wedstrijd eindigde zodoende in 0-2.

Opstelling: Okoye, Abels (62. Fortes), Vriends, Heylen, Pinto, Harroui, Auassar, Mijnans (46. Smeets), Thy, D. Duarte (73. Kharchouch) en Gravenberch (62. Engels).