Home » Sparta verliest op Het Kasteel van Fortuna Sittard

Sparta verliest op Het Kasteel van Fortuna Sittard

13 februari 2021 - 16:14

Sparta Rotterdam is tegen Fortuna Sittard onderuitgegaan. Na een vermakelijke eerste helft, volgde een mindere tweede, waarin Fortuna de winst pakte: 1-2.

Laros Duarte en Danzell Gravenberch begonnen in de basis, waardoor Sven Mijnans en Mario Engels op de bank startten. Voor beiden gold dat zij betrokken waren bij veel Spartaans gevaar. Duarte was met vrije trappen gevaarlijk, Gravenberch droeg met zijn werklust en kracht bij aan Spartaanse aanvallen. Waar de meeste kansen voor Sparta waren, waren in het eerste kwart de beste voor Fortuna. In beide gevallen was het Lisandro Semedo die in de tegenaanval gevaarlijk was. Zijn eerste loopactie eindigde met een goede ingreep van Maduka Okoye, bij de tweede was hij wel een succesvol eindstation van een perfecte Fortuna-counter; 0-1.

Gravenberch bekroonde zijn verjaardag en basisplek met een goal. Een goede steekpass van Abdou Harroui bezorgde Lennart Thy een kans op zijn treffer, maar doelman Yanick van Osch voorkwam succes. Fortuna kon niet onder de Spartaanse druk uitkomen en zag dit via Gravenberch bestraft worden. Via schoten van Harroui (goede redding Van Osch) en Thy (over) was Sparta voor rust nog dicht bij een voorsprong.

Na de pauze was het echter Fortuna dat opnieuw de leiding nam, toen Sebastian Polter binnenkopte op aangeven van Mats Seuntjens. Een onaantrekkelijke tweede helft volgde op een koud Kasteel, waarin voor beide doelen weinig gebeurde. Met Reda Kharchouch en Mario Engels werd gewisseld met aanvallende intenties, maar Fortuna gaf niet veel meer weg.

Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen (59. Burger), Pinto, Harroui, Auassar (74. Kharchouch), L. Duarte, D. Duarte, Thy en Gravenberch (59. Engels).