Home » Sparta vervolgt goede reeks in Den Haag

Sparta vervolgt goede reeks in Den Haag

17 augustus 2019 - 20:36

Sparta Rotterdam heeft de lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen. Bij rust was het 0-2 voor Sparta, in de slotfase werd het nog spannend, maar hielden de Rotterdammers stand: 1-2.

De meeste gevaarlijke momenten in de openingsfase kwamen van de thuisploeg, waar vooral Tomas Necid en Aaron Meijers heel erg dicht bij een treffer waren. Beiden zagen echter oud-ADO-doelman Tim Coremans met geweldige reddingen de stand op 0-0 houden. Bij een van de eerste momenten dat Sparta het doel van Robert Zwinkels onder vuur nam, was het raak. Halil Dervisoglu vond de vrijstaande Mohamed Rayhi, die de bal tegen de touwen joeg.

Hierna kwam Sparta minder in gevaar en vlak voor rust kon Abdou Harroui Rayhi de kans schenken om zijn tweede treffer te maken, waar hij dankbaar gebruik van maakte. Diezelfde Harroui was hierna nog dicht bij de 0-3, zijn schot ging net voorlangs.

ADO voerde in de rust twee wissels door, maar een storm op het Sparta-doel bleef uit. Bryan Smeets was zelfs dicht bij de definitieve beslissing, al was zijn schot net te hoog om doeltreffend te zijn. Pas halverwege de tweede helft werd Sparta teruggedrukt en moest het echt tegenhouden. In blessuretijd was ADO nog drie keer dicht bij de gelijkmaker, maar deze bleef uit, waardoor Sparta met drie punten terug naar Rotterdam keert.

Volgende week speelt Sparta wederom een uitwedstrijd, PEC Zwolle is dan de tegenstander. Er zijn nog kaarten te koop voor het uitvak. Steun Sparta in Zwolle!