fbpx
Home » Sparta wacht verre uitwedstrijd tegen Emmen

Sparta wacht verre uitwedstrijd tegen Emmen

17 maart 2023 - 09:40

Sparta Rotterdam reist dit weekend 225 kilometer naar het noordoosten om het op te nemen tegen FC Emmen. De formatie van trainer Maurice Steijn gaat voor hun derde zege op een rij. De aftrap in De Oude Meerdijk is zaterdagavond om 18.45 uur.

Het seizoen van Sparta loopt ontzettend goed. Met 43 punten uit 25 wedstrijden zijn de Kasteelheren terug te vinden op de zesde plaats in de Eredivisie. Na twee flinke nederlagen tegen Ajax (4-0) en FC Utrecht (0-3), zegevierde Sparta in de afgelopen twee wedstrijden weer. Eerst kreeg Excelsior een pak slaag. Sparta won in Kralingen de derby met 1-4. Vorige week speelde de rood-witten een goede wedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers kwamen via Dominik Oroz nog wel voorsprong, maar drie minuten later kopte Arno Verschueren al de gelijkmaker binnen. Hierna hield Sparta Vitesse in haar greep en liep het via Koki Saito en Joshua Kitolano uit naar een 3-1 overwinning.

De tegenstander van morgen werd vorig seizoen kampioen in de Keuken Kampioen Divisie, maar strijdt dit seizoen tegen degradatie. De enige profclub uit Drenthe deed vorige week in de strijd om lijfsbehoud wel goede zaken. Excelsior werd met 2-0 verslagen, waarbij Olé Romeny het goudhaantje was. Hij nam beide doelpunten voor zijn rekening. Emmen klom hierdoor over Excelsior heen op de ranglijst en staat nu op de veilige vijftiende plaats. Een zege kon Emmen ook goed gebruiken, want in die weken daarvoor verloor het een andere kelderkraker met 3-1 van FC Volendam en kwam het in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles.

Voor de laatste Spartaanse zege in Emmen moeten we terug naar 2015. Paco van Moorsel, Loris Brogno en Roland Bergkamp zorgden met hun doelpunten voor een 1-3 zege. De laatste keer dat Sparta naar Emmen ging, eindigde het in 1-1. Laros Duarte zette Sparta destijds op voorsprong, waarna Michael de Leeuw diep in de blessuretijd vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker tekende. In oktober troffen beide ploegen elkaar op Het Kasteel voor het laatst. Vito van Crooij, Bart Vriends en Mario Engels waren in die wedstrijd trefzeker, waardoor Sparta met 3-1 won.

Voor Michaël Heylen betekent de wedstrijd met Sparta een confrontatie met zijn oude club. Heylen kwam in twee seizoenen Sparta tot 47 wedstrijden. Een andere verdediger, Jeroen Veldmate, heeft ook een verleden in Spangen. De huidige aanvoerder van Emmen kwam tot 36 wedstrijden voor de Rotterdammers.