Home » Sparta na winst op plek 9 Eredivisie

Sparta na winst op plek 9 Eredivisie

02 mei 2021 - 16:25

In de voorlaatste uitwedstrijd van het Eredivisieseizoen 2020/2021 stond een bezoek aan het Hoge Noorden op het programma. In het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen kwam Sparta in actie tegen de nummer 7 van de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser, zelf op een gedeelde 10e plaats in de Eredivisie, kon bij een overwinning de negende plaats overnemen van Fortuna Sittard.

Sparta begon met het centrale duo Auassar en Beugelsdijk aan de wedstrijd. De bijna herstelde Vriends en Heylen begonnen op de bank. Bij FC Groningen begon Arjen Robben op de bank, hij kon een half uur spelen mits de wedstrijd het toelaat.

In de twintigste minuut het eerste wapenfeit van Sparta. Een vrije trap vanaf de hoek van het strafschopgebied werd door Laros Duarte net naast het doel geschoten., Sergio Padt viel wel nog naar de hoek, maar hoefde niet op te treden.

Zeven minuten later was het wel raak. Abdou Harroui haalde verwoestend uit van een meter of 20 en Padt was kansloos. Sparta op voorsprong in de groene kathedraal. In de 34e minuut had Mario Engelse de 0-2 op zijn schoen. Ditmaal was Padt wel de reddende engel. In de 41e minuut had Sparta wederom de kans om de voorsprong te verdubbelen. Sven Mijnans kreeg na een goede aanval de bal net niet tussen de palen.

Sparta kwam na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer. De thuisclub wisselde eenmaal. Dammers verliet het veld voor Van Kaam. In de 56e minuut gaf FC Groningen een corner weg. Dat had de een doelpunt tot resultaat. Via de kluts en de paal kwam de bal voor het hoofd van Beugelsdijk en zo kwamen de Rotterdammers op 0-2.

Na een uur spelen wisselde FC Groningen drie keer tegelijkertijd. De meest in het oog springende wissel was de rentree van Arjen Robben. De voetballegende verving oud-Spartaan Patrick Joosten. Vlak na die wissel had Bryan Smeets de mogelijkheid om de 0-3 binnen te schieten. Hij koos echter geen hoek waardoor de bal recht op Padt af ging.

In de 72e minuut een kans voor FC Groningen om iets terug te doen. Een afstandsschot van El Hankouri werd met moeite gekeerd door Okoye. De corner die daarop volgde leverde geen gevaar op. De slotfase van de wedstrijd werd lichtelijk nerveus. Sparta wilde uiteraard geen tegengoal en FC Groningen bleef zoeken naar de aansluitingstreffer.

Met Auassar en Beugelsdijk achterin konden de ballenjongens in Groningen regelmatig de tocht maken naar de tweede ring om de ballen weer op te halen. Want weg is weg, is het devies voor deze twee ervaren rotten achterin. Zo tikten de minuten weg op de stadionklok en kwam Sparta steeds dichter bij de zesde uitoverwinning van het seizoen.

Tot de 87e minuut leek er geen vuiltje aan de lucht, maar een lange uittrap van Padt kwam op het achterhoofd van Beugelsdijk. Lundqvist twijfelde geen seconde en schoot de 1-2 over Okoye. Zo begon het bibberen toch weer in de laatste minuten. Tien seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het even gatenkaas bij Sparta achterin en kwam de uitploeg goed weg toen Groningen via Abraham voor open doel naast schoot.

Drie minuten blessuretijd werd er toegevoegd aan de wedstrijd. Sparta was nerveus, wellicht omdat het al vaker mis is gegaan in de slotfase dit seizoen. Sparta trok de overwinning over de streep en pakt de negende plaats in de Eredivisie!