Home » Sparta wint in Doetinchem en promoveert!

Sparta wint in Doetinchem en promoveert!

28 mei 2019 - 23:27

Na een 0-2-zege in Doetinchem keert Sparta Rotterdam na één seizoen terug in de Eredivisie. Goals van Halil Dervisoglu en Adil Auassar maakten een thuisnederlaag ongedaan.

Na de nederlaag op Het Kasteel afgelopen zaterdag wist Sparta dat het nog niet gedaan was, maar er minstens twee goals nodig waren om volgend seizoen verzekerd te zijn van Eredivisie-voetbal.

De beginfase kende weinig kansen, maar veel Spartaanse dreiging. Henk Fraser had Deroy Duarte geslachtofferd voor Ragnar Ache en de aanvaller had een hoofdrol in de Rotterdamse aanvalsintenties. Aan passie en strijd geen gebrek, maar de grootste kansen kwamen uit vrije trappen van Mohamed Rayhi. Dries Wuytens zag Nigel Bertrams eenmaal redden, maar bij een andere kopkans voor de Belg en eentje voor Laros Duarte ontbrak het aan precisie in de afronding. De Graafschap kwam er enkele keren gevaarlijk uit en eenmaal kon Wuytens zich onderscheiden, door een bal van de lijn te halen.

Na rust kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer en Youssef El Yebli kreeg al snel een enorme kans op de openingstreffer, maar zijn kopbal verdween over het Sparta-doel. Sparta was enkele keren gevaarlijk, bijvoorbeeld via een schot van Lars Veldwijk of uit een voorzet van de ingevallen Halil Dervisoglu, echter ontbrak het in deze gevallen aan geluk. Tim Coremans redde Sparta ook eens, toen Charlison Benschop het doel gevaarlijk onder vuur nam.

Een kwartier voor tijd was daar dan de treffer die Sparta nodig had om het echt spannend te maken. Na een goede actie van Veldwijk kon Bertrams opnieuw redden, maar in de rebound kon Dervisoglu simpel binnentikken. Adil Auassar kopte niet veel later de verlossende 0-2 binnen uit een corner waardoor de ploeg de 1-2 nederlaag op Het Kasteel goedmaakte en na één jaar weer terugkeert in de Eredivisie.

Opstelling
Coremans, Dabo, Wuytens, Abels, Faye, Harroui (46. D. Duarte), Laros Duarte, Auassar, Rayhi (59. Dervisoglu), Veldwijk en Ache (86.Fonseca).