fbpx
Home » Sparta wint Partner Award in de Eredivisie

Sparta wint Partner Award in de Eredivisie

19 april 2023 - 15:25

Tijdens het KNVB Expertise Kenniscongres Betaald Voetbal zijn de Fan Awards en Partner Awards voor de hoogste tevredenheidsscore onder de eigen supporters en relaties uitgereikt. De uitreiking van de awards vormde het hoogtepunt van het jaarlijkse kenniscongres, dat in het teken stond van het vijftienjarig bestaan van KNVB Expertise. Sparta wist de Partner Awards in de wacht te slepen, terwijl de Kasteelclub tweede eindigde bij de Fan Awards.

Het jaarlijkse Supportersonderzoek is inmiddels ook uitgegroeid tot één van de kernactiviteiten van KNVB Expertise. Hierbij kunnen fans aangeven hoe ze een wedstrijdbezoek aan hun favoriete club ervaren als het gaat om zaken die zich buiten het speelveld afspelen, zoals als catering, veiligheid en sfeer. De data die met het onderzoek wordt opgehaald, levert voor de clubs jaarlijks waardevolle informatie op die zij kunnen verwerken in hun plannen. Dit jaar scoorde Go Ahead Eagles met een gemiddelde beoordeling van 8,34 de hoogste waardering onder de fans in de Eredivisie. Sparta werd dus tweede.

Partner Award

Naast supporters zijn ook de zakelijk partners van de bvo’s gevraagd om zich uit te spreken over de samenwerking met de club waaraan zij verbonden zijn. De bedrijfstak betaald voetbal dankt 36% van zijn inkomsten aan partners van de clubs. In de Eredivisie kon Sparta Rotterdam met een score van gemiddeld 8,6 rekenen op de meeste waardering van hun zakelijke contacten.

De Partner Award werd woensdag in ontvangst genomen door algemeen directeur Manfred Laros en commercieel manager Dave van der Meer.