Home » Sparta wint in slotfase van FC Twente

Sparta wint in slotfase van FC Twente

05 oktober 2019 - 21:45

Sparta Rotterdam heeft in de slotfase gewonnen van FC Twente. Het werd 2-1 op Het Kasteel.

Voor rust waren de beste kansen voor Sparta en mochten de bezoekers het aan doelman Joël Drommel danken dat zij met een gelijke stand de kleedkamer opzochten. De keeper redde uitstekend op kopballen van Jurgen Mattheij en Ragnar Ache, waarvan laatstgenoemde zelfs de lat raakte. Twente kon hier weinig gevaar tegenover brengen, al was Aitor dichtbij met een afstandsschot, dat niet ver naast het Sparta-doel eindigde.

Na rust was het tweemaal snel raak en de treffers werden eerlijk verdeeld. Sparta was het eerst trefzeker, toen Mohamed Rayhi Halil Dervisoglu de diepte in stuurde en hij Drommel versloeg. Voor het publiek op Het, uitverkochte, Kasteel aan de voorsprong gewend was, tekende Calvin Verdonk voor de gelijkmaker. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de overwinning. Kansen waren er voor Wout Brama, Dervisoglu en de ingevallen Lars Veldwijk, maar geen van drieën trof doel.

Na een rode kaart voor Julio Pleguezuelo moest Twente de wedstrijd eindigen met een man minder. Hierna zorgde Bryan Smeets met een mooi schot snel voor de 2-1.