fbpx
Home » Ander speelmoment voor uitwedstrijden tegen Volendam en Ajax

Ander speelmoment voor uitwedstrijden tegen Volendam en Ajax

11 september 2023 - 16:41

De wedstrijdwijzigingen, die doorgevoerd worden met oog op de Europese programma’s van enkele Eredivisieclubs, betekenen voor Sparta twee andere speelmomenten. De uitwedstrijd tegen FC Volendam zal zondag 12 november om 14.30 uur aanvangen, in plaats van 12.15 uur. De ontmoeting met Ajax in de Johan Cruijff Arena stond gepland voor zondag 10 december, maar wordt nu zaterdag 9 december afgewerkt. Om 18.45 uur begint het duel in Amsterdam.

Persbericht KNVB:
In het programma van de eerste competitiehelft in de Eredivisie zijn tien wijzigingen aangebracht. De completering van het najaarsprogramma kon worden voltooid nadat PSV, Ajax en AZ zich naast Feyenoord (Champions League) hadden geplaatst voor de groepsfase van respectievelijk de Champions League, Europa League en Conference League.

Het aantal wijzigingen is minder dan in voorgaande seizoenen. Bij het maken van het competitieprogramma wordt er altijd van uitgegaan dat clubs zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Doordat zowel Feyenoord als PSV daar dit seizoen in zitten, hoefden in het Eredivisieprogramma minder wijzigingen te worden aangebracht.

De wijzigingen in het competitieprogramma komen voort uit de afspraak dat er minimaal twee etmalen tussen wedstrijden dienen te zitten én de afspraken die alle Eredivisieclubs en het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie) met elkaar hebben gemaakt. Eredivisiewedstrijden kunnen binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League en Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden.

Competitiewedstrijden kunnen alleen worden verplaatst wanneer het speelschema in de Eredivisie dat toelaat, de lokale autoriteiten van de thuisspelende club aan de nieuwe datum/aanvangstijd kunnen voldoen en met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal.

Wedstrijd Oude datum Nieuwe datum
FC Volendam – Sparta Zon. 12 november (12:15 uur) Zon. 12 november (14:30 uur)
Ajax – Sparta Zon. 10 december Zat. 9 december (18.45 uur)