fbpx
Home » Stichting De Betrokken Spartaan en Playing for Success Rotterdam tekenen samenwerkingsovereenkomst.

Stichting De Betrokken Spartaan en Playing for Success Rotterdam tekenen samenwerkingsovereenkomst.

01 februari 2023 - 12:30

Stichting De Betrokken Spartaan en Playing for Success Rotterdam hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dit betekent concreet dat beide partijen als doelstelling hebben om vanaf het nieuwe schooljaar 2023/2024 te starten met educatieprogramma Playing for Success.

Playing for Success

Playing for Success is een naschools educatief programma voor kinderen uit de groepen 6 tot en met 8 van het regulier- én speciaal basisonderwijs en de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs, die een positieve boost kunnen gebruiken op sociaal- en emotioneel gebied. Met een innovatief programma, intensieve begeleiding van gekwalificeerde docenten in een inspirerende omgeving zoals het Sparta Stadion, werkt het onderwijsprogramma aan motivatie, samenwerking en meer zelfvertrouwen. De prestaties op school nemen daardoor toe.

Werkwijze

Het programma Playing for Success bestaat uit 13 bijeenkomsten. Er is naast de persoonlijke begeleiding van het kind zelf, ook intensief contact met ouders/verzorgers en de leerkracht en de intern begeleider vanuit school. De docenten van Playing for Success zorgen bovendien voor een goede terugkoppeling van de behaalde resultaten van de deelnemers. Een groep van maximaal 15 kinderen heeft minimaal drie begeleiders: leraren, leraren-in-opleiding of onderwijsassistenten (in opleiding). Minimaal één van hen is gekwalificeerd leraar primair- of voortgezet onderwijs.

Leercentrum De Betrokken Spartaan

De Betrokken Spartaan gaat de komende maanden van start met de ontwikkeling van een leercentrum, gelegen in de ruimte De Bosselaar in het Sparta Stadion. Met het inrichten van dit leercentrum kan De Betrokken Spartaan nog beter inspelen op de wensen en behoeften van haar maatschappelijke doelgroep(en).

Namens Sparta Rotterdam reageert Michael Marinus, maatschappelijk manager: ‘Met het toevoegen van het educatieprogramma Playing For Success aan ons maatschappelijk programma, kunnen wij een verdere verdiepingsslag maken in onze maatschappelijke ambities en doelstellingen. Middels Playing For Success kunnen wij onze doelgroep van het basis- en middelbaar onderwijs nóg beter van dienst zijn en van betekenis zijn voor de (directe) omgeving van het Sparta Stadion.’

Antonella Carletti, voorzitter van Playing for Succes Rotterdam, is verheugd met de samenwerking met Sparta Rotterdam en De Betrokken Spartaan: ‘ Met de toevoeging van Sparta kunnen er nog meer leerlingen,  middels het waardevolle programma van PFS  , worden bereikt in Rotterdam en omstreken. Wij kijken uit naar de samenwerking en zien die met vertrouwen en succes tegemoet.’