Home » Jong Sparta speelt gelijk in Scheveningen

Jong Sparta speelt gelijk in Scheveningen

11 september 2021 - 16:23

Jong Sparta Rotterdam kwam als nummer twee van de ranglijst naar Houtrust om het op te nemen tegen SVV Scheveningen. Bij de club uit de badplaats stonden een aantal bekende namen in de basis waarvan Lex Immers de meest bekende was. Maar voor Crescendo van Berkel en Gautam Kalpoe was het ook een weerzien met hun voormalige (jeugd)club.

De Rotterdammers hadden het betere van het spel in het begin van de wedstrijd en kregen ook twee goede mogelijkheden om de score te openen. Tahiri raakte onder andere het aluminium boven doelman Sven van der Maaten. In de achtste minuut was het raak voor de thuisclub. Crescendo van Berkel gaf de assist op Ricardo de Vlugt die de 1-0 achter doelman Kort kopte. In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel meer waardoor Jong Sparta met een 1-0 achterstand de kleedkamer opzocht.

Vlak na rust had Lex Immers direct een kans op de 2-0, maar zijn kopbal werd door Ishan Kort geplukt. De gelijkmaker kwam er voor Jong Sparta in de 57e minuut. Waar Scheveningen balverlies had op het middenveld reageerde Sparta goed in de omschakeling en via Marouane Afaker werd het 1-1. Scheveningen probeerde met het inbrengen van nog een voormalig Spartaan (Mehmet Aldogan) de overwinning nog te forceren, maar het bleef uiteindelijk bij een 1-1 gelijkspel.