fbpx
2019/2020
Home » Teams historie » Coronavirus maakt abrupt einde aan sterk terugkeerseizoen

Statistieken

Compet. wedstrijden 26
Gewonnen 9
Gelijk 6
Verloren 11
Competities
Competitiesoort Eredivisie
KNVB beker (ronde) Tweede
Eindklassering 11 (niet afgemaakt)
Topscorer(s) Rayhi (7)
Gele kaarten 0
Rode kaarten 0

Coronavirus maakt abrupt einde aan sterk terugkeerseizoen

De eerste speelronde dat Sparta terug is in de Eredivisie mag het naar De Kuip, waar de stadsderby op het programma staat. Door treffers van Mohamed Rayhi en Lars Veldwijk is Sparta heel erg dicht bij een zege in De Kuip, maar in de 95e minuut komt de thuisploeg terug tot 2-2. Het blijkt het startsein van een prima start van Sparta, dat begin oktober zelfs op de vijfde plek staat in de Eredivisie. Jeugdspelers als Ragnar Ache, Halil Dervisoglu en Abdou Harroui groeien uit tot waardevolle spelers en de eerste twee maken ook lucratieve transfers naar het buitenland (Ache sluit aan bij jeugdliefde Eintracht Frankfurt, Dervisoglu vertrekt naar Brentford).

Handhaving is de doelstelling, maar Sparta komt geen moment in de buurt van gevaarlijke plekken. Vlak voor de winterstop wordt koploper AZ met 3-0 verslagen op Het Kasteel, waarmee Sparta de reputatie verstevigt dat het topploegen lastig kan maken, nadat eerder ook PSV pas in de blessuretijd een gelijkspel uit het vuur wist te slepen tegen Sparta.

Als Dervisoglu vertrekt in de winterstop, wordt Patrick Joosten gehuurd van FC Utrecht, wat een schot in de roos blijkt. Na de winterstop zou hij meerdere keren doorslaggevend zijn voor Sparta en na 25 wedstrijden heeft Sparta al genoeg punten om, normaal gesproken, niet meer in de problemen te komen. Sterker: Play-Offs om Europees voetbal zijn dichter bij (twee punten) dan Play-Offs tegen degradatie (acht).

Hoe het seizoen af had kunnen lopen, zullen we echter nooit weten. Door het coronavirus wordt in maart de competitie tijdelijk gestaakt, later blijkt dat dit niet meer afgemaakt wordt.

Statistieken

Compet. wedstrijden 26
Gewonnen 9
Gelijk 6
Verloren 11
Competities
Competitiesoort Eredivisie
KNVB beker (ronde) Tweede
Eindklassering 11 (niet afgemaakt)
Topscorer(s) Rayhi (7)
Gele kaarten 0
Rode kaarten 0