Home » Vizier op oud-Spartanen: Ache, Spierings, Emegha en Dervisoglu

Vizier op oud-Spartanen: Ache, Spierings, Emegha en Dervisoglu

09 augustus 2022 - 15:39

De competities zijn weer begonnen en daarmee zijn ook een aantal oud-Spartanen in actie gekomen. Ragnar Ache was afgelopen weekend trefzeker voor Greuther Fürth in Duitsland en Emanuel Emegha maakte zijn debuut voor Sturm Graz. Halil Dervisoglu en Stijn Spierings maakten hun eerste opwachting in een topcompetitie.

Ragnar Ache
In 2020 verkaste Ache na 53 wedstrijden voor Sparta van Rotterdam naar Frankfurt. In Duitsland ging de spits spelen voor Eintracht. Die club leent hem dit seizoen uit aan Greuther Fürth, dat degradeerde naar de 2. Bundesliga. Ache begon in de derde wedstrijd van het seizoen in de basis.

Zijn tweede basisplaats van het seizoen bekroonde Ache met een doelpunt. Na bijna een uur spelen zette hij Greuther Fürth op voorsprong. Die goal was echter niet genoeg voor de zege, want nog geen tien minuten later zorgde Marvin Wanitzek vanaf de strafschopstip voor de 1-1. Daar bleef het ook bij, waardoor Greuther Fürth nog altijd wacht op de eerste zege van het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Marc Schneider staat daardoor 14e na drie wedstrijden met twee punten. Bij Greuther Fürth speelt met Jetro Willems nog een oud-Spartaan. De linksback bleef de hele wedstrijd op de bank.

Stijn Spierings
Afgelopen weekend begon ook de Ligue 1. Na twee jaar afwezigheid is Toulouse FC terug op het hoogste niveau. Stijn Spierings had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Toulouse en is nog altijd actief bij de Franse club. Afgelopen zondag mocht Spierings in de basis starten in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen OGC Nice.

Het was Toulouse dat goed uit de startblokken kwam en na twintig minuten de leiding pakten. Het was een Nederlandse goal op Franse bodem, want Branco van den Boomen gaf een schitterende voorzet, waarna Thijs Dallinga van dichtbij binnen tikte. Vervolgens liet Nice zich wat meer zien en kwam het via Calvin Stengs al bijna op gelijke hoogte. De Nederlander raakte de lat. Uiteindelijk was het Aaron Ramsey die met een fraaie goal voor de 1-1 zorgde. Daardoor begon Spierings, die 90 minuten speelde, met een gelijkspel aan het seizoen.

Halil Dervisoglu
Halil Dervisoglu is terug bij Brentford FC. De Engelsen kochten hem in de zomer van 2019 weg bij Sparta, waarna hij vanaf januari 2020 de overstap maakte naar Londen. Doorbreken bij Brentford lukte Dervisoglu nog niet, want hij werd telkens verhuurd. Eerst aan FC Twente en vervolgens tweemaal aan Galatasaray. Afgelopen weekend maakte Dervisoglu zijn eerste minuten in de Premier League. De Turk speelde immers alleen voor Brentford in de Championship.

In de 84e minuut bracht trainer Thomas Frank Dervisoglu in het veld in de seizoenopener tegen Leicester City. Op het moment dat Dervisoglu erin kwam, moest Brentford nog een 2-1 achterstand wegwerken. Leicester City had een 2-0 voorsprong dankzij Timothy Castagne en Kiernan Dewsbury-Hall, waarna Ivan Toney namens Brentford wat terugdeed. In de slotfase tekende Josh Dasilva voor de 2-2, waardoor Brentford nog iets overhield aan de seizoenopener.

Emanuel Emegha
Begin dit jaar verliet Emanuel Emegha na 39 wedstrijden Sparta voor Royal Antwerp FC. In België kwam Emegha echter maar tot één wedstrijd, waardoor hij deze zomer de overstap maakte naar Oostenrijk. Daar tekende de negentienjarige aanvaller afgelopen donderdag voor vier jaar bij Sturm Graz. Afgelopen zaterdag zat Emegha direct op de bank in de uitwedstrijd tegen SV Ried.

Daar begon Sturm Graz goed aan de wedstrijd en had het een snelle voorsprong te pakken via Christoph Lang. Hij tikte een lage voorzet van Vesel Demaku binnen. Vervolgens ging het er na een uur nog beter uitzien voor Sturm Graz toen Ried met tien man kwam te staan. Dik tien minuten voor tijd ging het echter toch mis, want Ried kwam langszij. De thuisploeg kreeg een strafschop die benut werd door Christoph Monschein: 1-1. Hierna werd Emegha binnen de lijnen gebracht, maar hij kon bij zijn debuut puntenverlies niet voorkomen. Sturm Graz is hierdoor na drie wedstrijden de nummer vier van Oostenrijk.