Home » Vizier op oud-Spartanen: Brouwer, Emegha en Bel Hassani

Vizier op oud-Spartanen: Brouwer, Emegha en Bel Hassani

20 maart 2024 - 14:59

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen en huurlingen. Met in deze editie Patrick Brouwer, Emanuel Emegha en Illias Bel Hassani.

Patrick Brouwer maakt verschil als invaller

Dit seizoen maakt Brouwer zijn minuten bij FC Emmen in de Keuken Kampioen Divisie, dat hem op huurbasis heeft overgenomen. FC Emmen bevindt zich nog in de race voor de play-offs, en de overwinning afgelopen vrijdag op Jong Utrecht was cruciaal om die hoop levend te houden. Met een invalbeurt in de 72e minuut speelde Brouwer een belangrijke rol in deze overwinning. Slechts één minuut had Brouwer nodig om te scoren, waarmee hij FC Emmen terug op gelijke hoogte bracht. Hoewel deze gelijkmaker van korte duur was, slaagde Brouwer er in de zinderende slotfase in om diep te gaan en de bal terug te leggen op zijn teamgenoot Desley Ubbink, die vervolgens de 2-3 binnenschoot. Dankzij deze cruciale bijdrage werden de punten meegenomen naar Emmen.

Emanuel Emegha trefzeker voor RC Strasbourg

Oud-Spartaan Emanuel Emegha doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en speelde in totaal 39 wedstrijden voor Sparta 1. Dit seizoen speelt hij voor Strasbourg, waar hij een belangrijke speler is voor het team van Patrick Vieira.

Ook afgelopen zaterdag toonde Emegha zijn doeltreffendheid in de Franse competitie en wist hij tot twee keer toe te scoren. Bij een gelijke stand van 1-1 slaagde Emanuel Emegha er in de 62e minuut in om zijn team op voorsprong te brengen met een prachtig schot langs de doelman. In de 78e minuut wist hij deze voorsprong veilig te stellen, door nogmaals de bal achter doelman Lafont te krijgen. Uiteindelijk boekte RC Strasbourg een overtuigende 1-3 overwinning. Een dag later reisde Emegha af naar Rotterdam, waar hij de wedstrijd tussen Sparta en Ajax bijwoonde.

Iliass Bel Hassani scoort voor Al Jabalain FC

Iliass Bel Hassani doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en speelde maar liefst 85 wedstrijden in het eerste. Hij verliet Sparta in de zomer van 2013 waarna een lange voetbalreis begon. Afgelopen zomer tekende hij bij Al-Jabalain, dat uitkomt op het tweede niveau van het voetbal in Saudi-Arabië.

Afgelopen zondag speelde Al Jabalain FC een uitwedstrijd tegen Al Taraji Club. Bij een gelijke stand wist Bel Hassani in de 56e minuut zijn team weer op voorsprong te zetten. Ondanks zijn doelpunt was dit echter niet genoeg om de overwinning binnen te halen. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.