Home » Vizier op oud-Spartanen: Sanusi promoveert, Ferguson treedt in voetsporen vader

Vizier op oud-Spartanen: Sanusi promoveert, Ferguson treedt in voetsporen vader

10 april 2024 - 12:48

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen. Ditmaal zijn dit Ryan Sanusi, Darren Ferguson en Jason Lokilo.

Ryan Sanusi promoveert met Belgische Beerschot V.A.

Middenvelder Ryan Sanusi, die tussen 2015 en 2018 uitkwam voor Sparta Rotterdam, heeft met het Belgische Beerschot V.A. promotie weten te behalen. Na meer dan 90 wedstrijden voor Sparta te hebben gespeeld, vertrok hij naar het Franse Grenoble Foot. Na een seizoen maakte hij de overstap naar Beerschot V.A., waar hij inmiddels de rol van aanvoerder op zich neemt.

Afgelopen weekend wist koploper Beerschot V.A. een zege binnen te halen op Oostende, waarmee promotie naar het hoogste niveau van België, twee speelrondes voor het einde van de competitie, een feit is. Een vroeg doelpunt van Thibaud Verlinden bracht Beerschot al snel op een 0-1 voorsprong. Na rust wist de club hun voorsprong te verdubbelen. Hoewel Oostende in de 67e minuut nog wel de aansluitingstreffer wist te scoren, bleef het uiteindelijk bij 1-2 en kom het feest bij Beerschot beginnen. Volgende week, op bezoek bij SK Beveren, kan Beerschot V.A. ook de titel pakken in de Challenger Pro League.

Darren Ferguson wint met Peterborough de EFL Trophy
Darren Ferguson, voormalig Spartaan en zoon van de legendarische Sir Alex Ferguson, vierde afgelopen weekend een mooie overwinning als trainer van Peterborough United in de EFL Cup-finale. Zijn team behaalde een 2-1 overwinning op Wycombe Wanderers. Het duurde tot de 85e minuut voordat Harrison Burrows, namens Peterborough, het net wist te vinden, maar slechts vier minuten later trok Wycombe alweer gelijk. Het was echter Burrows die in de extra tijd opnieuw toesloeg, waardoor Peterborough de trofee vanuit Londen meenam naar Peterborough. Ferguson, die als speler in het seizoen 98/99 voor Sparta Rotterdam uitkwam haalt hiermee zijn derde prijs als trainer binnen.

Jason Lokilo maakt zijn eerste doelpunt voor FC Vizela

Oud-Spartaan Jason Lokilo, die vorig seizoen Sparta Rotterdam verliet voor Hull City en begin dit jaar werd uitgeleend aan het Portugese FC Vizela, heeft afgelopen weekend zijn eerste doelpunt gescoord voor zijn nieuwe club. Voor Sparta Rotterdam speelde Lokilo acht officiële wedstrijden. Helaas was zijn doelpunt niet genoeg voor een overwinning, en verloor de club uiteindelijk met 3-2 van Famalicão door een treffer in de 95e minuut.